|

Akdağ: 'Yüzde 87 evet' yükümüzü daha çok artırdı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın ev sahipliğinde bir araya gelen AK Parti Erzurum milletvekilleri Erzurum'da yapılan işleri ve yeni dönemde yapılması gerekenleri değerlendirdi. Akdağ, "Referandumda, Erzurum'dan çıkan yüzde 87 'evet' oyu sorumluluğumuzu daha da artırdır" dedi.

Cihan
00:00 - 4/10/2010 Pazartesi
Güncelleme: 18:20 - 4/10/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Akdağ: 'Yüzde 87 evet' yükümüzü daha çok artırdı
Akdağ: 'Yüzde 87 evet' yükümüzü daha çok artırdı

AK Parti Erzurum milletvekilleri Muzaffer Gülyurt, Muhyettin Aksak, İbrahim Kavaz, Fazilet Dağcı Çığlık ve Saadettin Aydın, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın ev sahipliğini yaptığı toplantıda bir araya gelerek Erzurum'u ve yaşanan gelişmeleri ele aldı. Toplantının ardından bir açıklama yapan Akdağ, toplantının oldukça verimli geçtiğini söyledi. Akdağ, yeni dönemde Erzurum'a ve Erzurumluya ilişkin yürütecekleri çalışmaları ele aldıklarının altını çizerek, "Bu toplantıları düzenli olarak yapmaktayız. Erzurum'un ve Erzurumlunun, taleplerini ve önerilerini titizlikle ele aldık, istişarede bulunduk. Önümüzdeki dönem yapılacak çalışmalarla ilgili olarak Erzurum'un ihtiyaçlarını tespit ettik. Bu konuda koordineli bir çalışma stratejisi içerisinde olacağız. Bunun için de bir takım işlerin sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla kendi aramızda görev dağılımı yaptık. Belirli aralıklarla bir araya gelerek durum değerlendirmelerinde bulunup, çalışmalarda geldiğimiz noktayı gözden geçireceğiz." dedi. Özellikle Erzurum'a yeni kurulacak olan devlet üniversitesi, ETSO vakıf üniversitesi, kış aylarında gerçekleştirilecek 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ve anayasa referandum oylaması sonuçları ile ilgili konularda görüş alışverişi içerisinde olduklarını dile getiren Akdağ, ETSO vakıf üniversitesinin kurulması çalışmalarında işlerin hızlandırılması için bakanlar ve YÖK başkanı nezdinde görüşmeler yaptıklarını söyledi.


ERZURUM'LULARA TEŞEKKÜR ETTİ

Akdağ, anayasa refarandumu oylamasına da değinerek, Erzurum'dan çıkan yüzde 87 'evet' oyunun üzerlerindeki sorumluluğu daha da artırdığını ifade etti. Referandum süresince yaptıkları çalışmalardan dolayı milletvekilli arkadaşlarıma, parti teşkilatına, destek veren diğer siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına, kanaat önderlerine ve tüm Erzurumlular'a da teşekkür eden Akdağ, "Yüce Türk milleti, bu oylamada bir kez daha demokrasiye olan inancını ispat etti." ifadelerini kullandı. Bu arada Genel Sekreter Saim Özakalın öncülüğündeki Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) üyelerinden oluşan heyet, Akdağ ve milletvekillerini ziyaret ederek, ETSO Vakıf Üniversitesi'ne yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.


13 yıl önce