|

Akyazı'da aksaklık yok

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Akyazı Projesi'nde herhangi bir aksaklık olmadığını, TOKİ ile yüklenici firma arasında sözleşmeye yönelik bir değerlendirme yapılması kararı alındığını söyledi.

Kamil Anahar
00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 12:17 - 4/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
Akyazı'da aksaklık yok
Akyazı'da aksaklık yok

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Akyazı Projesi'nde herhangi bir aksaklık olmadığını söyledi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Trabzon Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi ile ilgili, “Projenin dolgu alanındaki revizyon planları için TOKİ'den gerekli onay gelmediği ve bu nedenle çalışmaların durduğu” şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. TOKİ'den yapılan açıklamada, “Kamu İhale Kanunu gereği yüzde 10 keşif artışı yapılabildiğinden ek protokole gerek görülmeden projede revizyona gidilmiştir. Yüklenici tarafından hazırlanan projeler 24 Mayıs 2011'de TOKİ, 15 Aralık 2011'de de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (DLH) tarafından onaylanmıştır. İdaremizde Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi projeleri onaylıdır. Yüklenici firma revizyon proje çerçevesinde mukayeseli keşfini Nisan 2012 tarihinde İdaremize sunmuştur. Mukayeseli keşif incelenmekte olup dolgu çalışmalarını aksatacak bir durum oluşturmamaktadır.” denildi.


BELEDİYE VE KARAYOLLARI'NIN İSTEĞİ ÜZERİNE REVİZYON

Trabzon Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi'nde çalışmaların durduğuna ilişkin haberler üzerine TOKİ'den açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada, “Yaklaşık 660 bin metrekare büyüklüğünde projelendirilerek İdaremiz tarafından ihale edilen ve 04 Ocak 2011 tarihinde yer teslimi yapılarak işe başlanılan 'Trabzon Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi yapımı için gerekli olan dolgu ve yapım işi', Trabzon Belediyesi ve Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü'nün talepleri üzerine Başkanlık makamı oluru ile dolgu alanı yaklaşık 795 bin metrekareye çıkarılarak revize edilmesine karar verilmiştir. Bunun yanı sıra dolgu planı ile tahkimat projeleri hesap ve deneylerinin yüklenici firmaya yaptırılması ve yapılacak mukayeseli keşif doğrultusunda imalatların iş sonu hesaplarında dikkate alınarak konunun yüklenici firmanın İdaremiz ile yapmış olduğu sözleşme kapsamında değerlendirilmesi kararı alınmıştır.” denildi.


PROJEYİ DLH'DA ONAYLADI

Yüklenici tarafından hazırlanan yeni projelerin TOKİ tarafından 24 Mayıs 2011 tarihinde onaylandığına ve onay için 25 Mayıs 2011'de DLH'ye gönderildiğine dikkat çekilen açıklamada, “DLH istemiş olduğu revizyon talebi üzerine proje revize edilerek 08 Aralık 2011'de tekrar DLH'ye gönderilmiş ve dolgu alanının büyümüş haliyle oluşturulan proje 15 Aralık 2011'de DLH tarafından da onaylanmıştır.” denildi. Projenin DLH tarafından onaylanmasına müteakip yükleniciye yeni projeye göre mukayeseli keşif hazırlaması doğrultusunda talimat verildiğine dikkat çekilen açıklamada, müşavir ve yüklenici firma tarafından hazırlanan mukayeseli keşif 10 Nisan tarihinde TOKİ'ye sunulduğu bildirildi. Trabzonspor'un, Trabzon'un olmazsa olmazı olduğunu anımsatan Çevre ve Şehircilik Başkanı Erdoğan Bayraktar, bu amaçla Akyazı Projesi'ni hayata geçirdiklerini belirterek, "Akyazı Projesi Trabzon'un çehresini değiştirecek. Trabzon'u marka kent yapacak. Bu proje bizim için çok önemli. Avrupa'nın en modern spor tesisi olacak. Doğu Karadeniz'in en büyük fuarından otellere kadar çok sayıda tesis bu projede yer alacak" dedi.

12 yıl önce