|

Ballıkaya Barajı'nda 2011'de inşaat başlayacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinde Mudurnu Nehri üzerinde yapılması planlanan Ballıkaya Barajı ile alakalı açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, 2010 yılında barajın projesinin yapılacağını ve 2011 yılında da inşaatın başlayacağını söyledi.

İsmet Yıldız
00:00 - 5/09/2009 Cumartesi
Güncelleme: 15:58 - 5/09/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Ballıkaya Barajı'nda 2011'de inşaat başlayacak
Ballıkaya Barajı'nda 2011'de inşaat başlayacak

Bir dizi ziyaret için Sakarya'ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Bakanlık genel müdürlerinin de hazır bulunduğu ziyarete; Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Ak Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün, Şaban Dişli, Recep Yıldırım, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Davut Terzioğlu, ilçe ve belde belediye başkanları da katıldı. Sakarya'da olmaktan büyük duyduğunu ifade eden Bakan Veysel Eroğlu ise, Ballıkaya Barajı ile alakalı açıklamalarda bulundu. Bakan Eroğlu, “Burada bizim açımızdan en önemli mesele gelecekte içme suyu ihtiyacının karşılanması. Biz bunun için Mudurnu Çayı'nı seçtik. Mudurnu Nehri üzerinde yapmayı planladığımız Ballıkaya Barajı muhteşem bir baraj olacak. Şu anda Adapazarı'nın gelecekteki su ihtiyacı ile gelecekteki nüfus oranı hepsi planlandı. Muhtemelen 2010 yılında proje çalışmasını yapıp 2011 yılında da inşaata başlayacağız” dedi.


SAKARYA ÇOK GELİŞİYOR

Sapanca Gölü Kuzey Kuşaklama Kolektörü çalışmalarına da değinen Bakan Veysel Eroğlu, “Buraya gelirken elimiz boş gitmek istemedik. Bakanlık olarak elimizde bir miktar para vardı. 750 bin TL'lik miktarı Kuzey Kuşaklama Kolektörü inşaatında harcanması için dün imzaladım. İnşallah desteğimiz devam edecek” diye konuştu. Sakarya'nın her açıdan çok geliştiğini de sözlerine ekleyen Veysel Eroğlu, “Sakarya'da arıtma tesisleri eksiksiz çalışıyor. Büyükşehir Belediyemiz Katı Atık Depolama Tesisleri'ni de hizmet sunmuş durumda. Bir yandan ağaçlandırma çalışmaları da çok iyi bir şekilde devam ediyor. Bütün hizmetlere imza atanları kutluyorum. Büyükşehir Belediyemizin başarılı çalışmalarının devam etmesini diliyorum” diye konuştu. Ziyaret sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ziyaretin anısına Bakan Eroğlu'na çini bir tabak hediye ederken, Bakan Veysel Eroğlu'da Başkan Toçoğlu çevre güzelliğini anlatan bir kitap ve işlemeli bir tabak hediye etti.


BAKANDAN DESTEK İSTEDİ

Gerçekleştirilen ziyarette ilk olarak Sakarya hakkında Bakan Eroğlu'na bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yapılan çalışmalar hakkında da detaylı bilgiler verdi. Başkan Toçoğlu, “Sizleri ve çalışma arkadaşlarınızı şehrimizde görmekten büyük mutluluk duyduk. Özellikle şunu söylemek istiyorum ki iptal edilmişken sayın bakanımızın değerli çalışmalarıyla tekrar hayata geçirilen Ballıkaya Barajı, hepimiz için hayati önemde olan bir projedir. Bunun dışında Sakarya'nın çevre ile alakalı çok önemli bir problemi yoktur. Katı Atık Depolama Tesisimiz hizmete girdi. Arıtma tesislerimiz eksiksiz çalışıyor. Şu an içme suyu olarak kullandığımız Sapanca Gölü Kuzey Kuşaklama Kolektörü'nü büyük ölçüde tamamladık. Ancak geriye kalan Esentepe ve Eşme arasındaki kısım belediye bütçemizden yapılabilecek durumda değil. Bu konuda bakanlığımızın desteğini bekliyoruz” dedi.



15 yıl önce