|

Başkanın işsizlik isyanı

İha
00:00 - 9/02/2007 Cuma
Güncelleme: 19:12 - 9/02/2007 Cuma
Yeni Şafak
Başkanın işsizlik isyanı
Başkanın işsizlik isyanı

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, kentte işsizlik oranının yüzde 50'nin üzerinde olduğunu ve her gün iş için belediyeye yüzlerce kişinin geldiğini belirterek, "Geceleri sabaha kadar kıvranmaktan yatamıyorum" dedi. Başkan Alibeyoğlu, Türkiye'de işsizliğin yoğun olduğu illerden birinin Kars olduğunu ve her gün iş için kapısını çalanlara imkan sağlayamadığı için üzüldüğünü ifade etti. Alibeyoğlu, "Günde yüzlerce hemşehrimiz oğluna, kızına iş bulmak için kapımızı aşındırıyor. Hal böyle olunca da bizler iş veremediğimiz için çaresizliği yaşıyoruz. Kars'ta işsizlik oranı yüzde 50'den fazla. Çünkü bunu en acı şekilde yaşayanlardan birisiyim. Bırakın Kars kent merkezini artık köylerden ve ilçelerden bile insanlarımız belediyemize bir umutla geliyorlar. Bizim bu çalışmalarımızı ve çabalarımızı görüp belki de, 'Bu her şeyin üstesinden gelir, bunu da çözer' umuduyla geliyor. Ama biz bu çaresizliği yaşıyoruz ve sıkıntılarımız gün geçtikte artıyor. İşsizlikten dolayı bu talepler gün geçtikçe de katmerli bir şekilde çoğalıyor. Ankara ve İstanbul'dan bile iş için arayanlar var. Hatta oralardan iş umuduyla Kars'a gelenler bile var. Gerçekten belediyemizde işe alım yok. Zaten belediyemizin belli bir kapasitesi var. 8 yıldır görevdeyiz ve alacaklar da alınmıştır. Lütfen bizi anlayışla karşılasınlar çok zor durumdayız" diye konuştu.

Başkan Alibeyoğlu, belediye başkanı olmadan önce kendisine ait 12 işyerinin olduğunu fakat başkan olduktan sonra işlerle ilgilenemediği için bu işyerlerinin bir çocuğunu kaybettiğini de vurguladı. Alibeyoğlu, daha sonra şunları söyledi:

"Son derece zor durumdayız. Başka belediyelerde doğal olarak bu kıyaslama yapıldığı için bizden de aynı beklenti içine giriyor olabilirler. Ama nihayetinde 8 yıl içinde herkes bizim ne olduğumuzu öğrendi. Gönlümüzü ve umutlarımızı Kars'a bağlamışız. Belediye, işimiz, aşımız, aşkımız, ailemiz her şeyimiz olmuş. Yaptığımız eserler bize gerçekten mutluluk veriyor. Halkımızla dayanışma, paylaşım ama acz içinde kalmak da üzüntü ve kedere boğmakta. Geceleri sabaha kadar kıvranmaktan yatamıyorum. Gerçekten sıkıntılarla dolu problemli bir kent. Maalesef bunu acı bir şekilde yaşıyoruz".



17 yıl önce