|

Bayramdan memnun Çeşmeli yılbaşını bekliyor

Yaşanan ekonumk krize rağmen Çeşme'deki otelller Kurban Bayramı'nda yüzde 80 doldu. ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, 'Yılbaşı Rezervasyonlarımız da iyi gidiyor. Yeni yılda yüzde 100'e yakın doluluk bekliyoruz" dedi.

Aa
00:00 - 23/12/2008 Salı
Güncelleme: 18:15 - 23/12/2008 Salı
Yeni Şafak
Bayramdan memnun Çeşmeli yılbaşını bekliyor
Bayramdan memnun Çeşmeli yılbaşını bekliyor

Kurban Bayramı'nda Çeşme'deki otellerin doluluk oranlarının yüzde 80'i bulduğu, yılbaşında da ilçede hareketlilik beklendiği kaydedildi. Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, yaptığı açıklamada, ekonomik krize rağmen ilçenin oldukça iyi bir bayram geçirdiğini söyledi.

İlçedeki bazı büyük otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığınıkaydeden Tütüncüoğlu, "Ortalama doluluk oranı yüzde 80'di. Günü birlik gelenziyaretçi sayısı da hayli yüksek oldu" dedi.

Tütüncüoğlu, yerli turistlerin bayramda Çeşme'de kaplıcalardan faydalandığını kaydederek, şöyle devam etti:"İlçeye ulaşım çok kolay, uçakla da otomobille de çok rahatgelebiliyorsunuz. Bayramda sahilde yürüdüğünüzde insan seli akıyordu. İnsanlaruzun bayram tatillerinde mutlaka kendilerini dinlendirmek istiyor, işe daha sağlıklı dönmek istiyor. Ben tatile gidecek olsam, yakın bir yeri,eğlenebileceğim, sağlığıma kavuşacağım bir yeri tercih ederim. Bu nedenle dahaçok iç turizme hizmet veren Çeşme bayram tatillerinde ilgi çekiyor."Tütüncüoğlu, yılbaşında da aynı doluluğu beklediklerini dile getirdi.


ÇEŞTOB BAŞKANI ÖNCEL

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, termal nedeniyle ilçeye gelen turist sayısının Kurban Bayramı'nda yüksek olduğunu söyledi.Yılbaşı rezervasyonlarına başladıklarını kaydeden Öncel, "1 günlük, 2günlük ve 3 günlük programlarımız var. Rezervasyonlarımız da iyi gidiyor. Yeni yılda yüzde 100'e yakın doluluk bekliyoruz" dedi.

Öncel, geçen yıla oranla fiyatlarda büyük değişiklik yapmadıklarını ifadeetti. ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı Gökçe Kesikçiler ise bayram tatilininturizmciler açısından Türkiye'de durgun geçtiğini söyledi.

Vatandaşların ekonomik kriz nedeniyle tatili evinde değerlendirmeyitercih ettiğini kaydeden Kesikçiler, "İç turizme yönelik çalışan acentelerdenaldığımız bilgiye göre, geçen yıllara oranla yüzde 50 oranında turist düşüşü varama bölgesel olarak baktığınızda Çeşme'deki doluluk oranı yüksekti" diyekonuştu. Kesikçiler, Çeşme'nin İzmir'e yakın bir bölge olması nedeniyle daha çokziyaretçi çektiğini dile getirdi.Otellerin yılbaşına özel çeşitli programlar hazırladığını da ifade edenKesikçiler, fiyatları "kimsenin canını yakmayacak" düzeylere çektiklerini söyledi.Bazı otellerin kış sezonunda kapalı olduğunu, buna rağmen personeli işten çıkarmamaya çalıştığını dile getiren Kesikçiler, hükümetin personelin SSK ödemesine ilişkin indirimler getirmesini istedi.

15 yıl önce