|

Beyaz melekler iş başında

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde Ömer Nakkaş Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Kültür-Edebiyat Kulübü öğrencileri, ilçeye bağlı Kirazlık Mahallesi'nde sokak, sokak dolaşarak vatandaşların şeker ve tansiyonlarını ölçtü. Kulüp rehber öğretmeni Ali Kemal Mutlu, “İnsanlarımızın yaşadıkları mahallede bir sağlık okulu olduğunu, onlara hizmet etmeleri için bu okulda hemşirelerin ve Acil Tıp Teknisyeni yetiştiğini, yaptığımız hizmetle ve onlara faydalı olarak hatırlatmak istedik.' dedi.

Cihan
00:00 - 1/05/2012 الثلاثاء
Güncelleme: 16:41 - 1/05/2012 الثلاثاء
Yeni Şafak
Beyaz melekler iş başında
Beyaz melekler iş başında

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde Ömer Nakkaş Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Kültür-Edebiyat Kulübü öğrencileri, ilçeye bağlı Kirazlık Mahallesi'nde sokak, sokak dolaşarak vatandaşların şeker ve tansiyonlarını ölçtü. Ellerinde tansiyon ve şeker ölçüm cihazlarıyla Kirazlık Mahallesi'ne gelen kulüp öğrencileri, vatandaşlardan kimisinin şeker ve tansiyonlarını ölçtü. Değerleri yüksek olan vatandaşları hastanelere yönlendirdi. Öğrenciler ayrıca Halk Eğitim Merkezi Kursu'nun Kirazlık Mahallesi'ndeki dikiş nakış kursuna katılan bayanları da muayene etti.

Kulüp rehber öğretmeni Ali Kemal Mutlu, “İnsanlarımızın yaşadıkları mahallede bir sağlık okulu olduğunu, onlara hizmet etmeleri için bu okulda hemşirelerin ve Acil Tıp Teknisyeni yetiştiğini, yaptığımız hizmetle ve onlara faydalı olarak hatırlatmak istedik. Bu sene kulüp olarak yaptığımız faaliyetlerin olumlu tepkileri beni çok mutlu etti. Emeklerimizin boşa gitmediğini görmek çok güzel. İnsanlara faydalı olmanın verdiği bu mutluluğu öğrencilerimle paylaşmaktan da keyif aldım." dedi.


GÜZEL TEPKİLER ALDIK

Öğrenci Başkanı Büşra Kılıç “Bu sene gerçekten topluma dönük çok güzel işler yaptık. Bu ayki planımız mahallemizdeki insanların sağlık konusunda bilinçlenmesi sağlamak amacıyla tansiyon ve şeker ölçümlerinin yapılmasıydı. Tansiyon ve şeker ölçümü ve kontrolü çoğu önemli hastalığın tanısında belirleyici bir özellik gösteriyor. Ben ve arkadaşlarım bu önemli hizmeti yaparken vatandaşlardan çok güzel tepkiler ve dualar aldık. Bu bizi çok sevindirdi." dedi.

Verilen toplum hizmetlerinden ötürü çok mutlu olduklarını söyleyen Okul Başkanı Kılıç, “Toplumun sağlık sorunlarını bulup onların sağlık sorunları ile ilgili hastanelere yönelttiğimiz için onur duyuyoruz. Biz beyaz melekler, vatandaşlar için varız daima var olacağız. Bugün 12 arkadaşımızla birlikte Kirazlık Mahallesi'nde kapı kapı dolaştık. Tansiyonu ve şekeri olan hastaları tespit ettik. Tansiyonu ve şekeri yüksek olan vatandaşları hastaneye yönlendirdik ve yapılması gerekenleri söyledik.” şeklinde konuştu.

Tansiyonunu ölçtüren emekli öğretmen Mahmut Batur ise öğrencilerin yapmış oldukları davranışlardan dolayı memnun olduğunu dile getirdi.

٪d سنوات قبل