|

'Bir kez daha hizmet zamanı'

Ak Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, gerçekleştirdiği toplantıyla, seçim sonuçlarını değerlendirdi. ''Şimdi bir kez daha hizmet zamanı'' diyen Sorgun, ''11 milletvekilimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, 26 belediye başkanımız ve 392 belediye meclis üyemizle milletimizin hizmetindeyiz." dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 16/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:18 - 16/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
'Bir kez daha hizmet zamanı'
'Bir kez daha hizmet zamanı'

Ak Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek olmak üzere bütün belediye başkanları ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkarak seçim sonuçlarını değerlendirdi. ''Bizim için önemsiz hiçbir yer yoktur'' diyen Başkan Sorgun, seçim sürecince herhangi bir ayrım yapmadıklarını belirterek, bütün ilçe ve beldeleri gezdiklerini söyledi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu''na da bu noktada teşekkür eden Sorgun, ''Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu ile birlikte bütün ilçeleri gezdik. Ona da teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek, 168 beldeyi tek tek ziyaret etti. Her bölgede yeni Büyükşehir Sistemi''ni anlatan çalıştaylar yaptı. Yeni oy kullanacak 97 bin gencimize Sayın Başbakanımızın mektubunu ulaştırdık. Hiçbir yeri garanti görmedik. ''Çalışarak kazanılmayacak; ihmal edilerek kaybedilmeyecek hiçbir yer yoktur'' prensibiyle çalıştık.'' diye konuştu. Siyasette her seçimin önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Sorgun, 17 Aralık operasyonlarından dolayı 30 Mart Yerel Seçimlerine ilginin daha da arttığını söyledi. Bunun en önemli delilinin 30 Mart günü milletin sandığa gösterdiği ilgi olduğunu belirten Sorgun, ''30 Mart''ta sandığa gitme oranı yüzde 90''ın üzerinde oldu." dedi.

''KİRLİ TUZAK VE OPERASYONLAR TERS TEPTİ''

Halkın yeni Büyükşehir Sistemi''ni çok iyi kavradığını, bunu 30 Mart''ta sandıkta gösterdiğini belirten Sorgun, Muhalefetin ''Bu sistemi uygulayamazlar, hizmet edemezler'' eleştirilerinin 30 Mart sonuçlarıyla millet tarafından reddedildiğini söyledi. Paralel yapıya da bir gönderme yapan Sorgun, ''Örgütlü oldukları için sesi çıkanların, tapecilerin, şantajcıların, montajcıların, kayıtdışı siyaset yapmak isteyenlerin, merdiven altı siyaset yapmak isteyenlerin, seçime girmeden ve parti kurmadan iktidar olmak isteyenlerin halkta bir karşılığı olmadığı görüldü. Nasreddin Hoca''nın bir fıkrası var, hepiniz bilirsiniz. Eğer muhalefete verilen oylar sizin ise muhalefetin oyu nerede; yok oylar söz konusu partilerin ise sizin oylar nerede?'' şeklinde konuştu.

''BİR KEZ DAHA ''HİZMET ZAMANI'' DİYORUZ

Seçimlerin ardından yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte "Bir kez daha hizmet zamanı diyoruz" ifadesini kullanan Başkan Sorgun, şöyle devam etti: ''11 milletvekilimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek ile 26 belediye başkanımız ve 392 belediye meclis üyemizle birlikte milletimizin hizmetindeyiz. Yeni dönem ile birlikte Büyükşehir Sistemi, Konya''nın dört bir yanına daha kaliteli, daha hızlı ve o yöreye has özellikleri içinde barındırarak hizmet hedefliyor. Ak Parti kadroları, kendisine oy veren vermeyen her bireyi eşit sayarak hizmet edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.''

10 yıl önce