|

Bitlis, Cumhurbaşkanı Gül'ü misafir etmekten onur duyar

Vali Nurettin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kente gelmek istediğini belirterek, “Kendilerini ilimizde misafir etmekten büyük onur duyarız” dedi. Yılmaz, Malazgirt Muharebe Savaşı etkinliklerinin Ahlat'tan başlatılması gerektiğini de söyledi.

İha
00:00 - 18/12/2009 Cuma
Güncelleme: 17:01 - 18/12/2009 Cuma
Yeni Şafak
Bitlis, Cumhurbaşkanı Gül'ü misafir etmekten onur
Bitlis, Cumhurbaşkanı Gül'ü misafir etmekten onur

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kente gelmek istediğini belirterek, “Kendilerini ilimizde misafir etmekten büyük onur duyarız” dedi.

Vali Yılmaz, geçtiğimiz günlerde ziyaret ettikleri Cumhurbaşkanı Gül'ün bir kez daha Bitlis'e gelmek istediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün özellikle Ahlat'taki Selçuklu Mezarlığı ve Eski Ahlat Şehri'nde etkilendiğini, buraları bir kez daha detaylı bir şekilde ziyaret etmek istediğini kaydetti. Vali Yılmaz, “Cumhurbaşkanlığını ziyaretimiz olumlu geçti. Sayın Cumhurbaşkanımız, Bitlis ziyareti sırasında gördüklerini bir kez daha sordu. Ahlat'ın özellikle Malazgirt Meydan Savaşı sırasında önemli bir yere sahip olduğunu, ancak buna rağmen kutlamalar çerçevesinde yer almadığını vurguladı. Sayın Gül, Bitlis'e ve Ahlat'a bir kez daha gelmek istediğini de ifade etti. Biz de kendisini programı çerçevesinde misafir etmekten onur duyacağımızı ifade ettik” dedi.


“MALAZGİRT KUTLAMALARI AHLAT'TAN BAŞLAMALI”


Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, bu bölgenin Anadolu'ya açılan kapı olduğunu vurgulayarak, her yıl 26 Ağustos tarihinde Muş'un Malazgirt ilçesinde düzenlenen Malazgirt Muharebe Savaşı etkinliklerinin Ahlat'tan başlatılması gerektiğini söyledi. Vali Yılmaz, “Alparslan ordularını Ahlat'ta konaklattırmış. Burada her şey planlandıktan sonra sıcak savaş bölgesi olan Malazgirt'e geçmiş. Yani Türklerin Anadolu'ya açılmaları Ahlat'tan başlamıştır. Bu kutlamaların Ahlat'tan başlatılması için Cumhurbaşkanlığı'na teklif götürdük. Bu konuya sıcak bakıldı. Her yıl 26 Ağustos'ta kutlanan Malazgirt Zafer Şenlikleri çerçevesinde bu yıl Ahlat'ta da kısa bir program yapılacak” şeklinde konuştu.

Bu çerçevede Bitlis'i ve Ahlat'ı dünyaya tanıtacaklarını da sözlerine ekleyen Vali Yılmaz, “Bu değerleri herkesin bilmesi gerekir. Bunun içinde biz elimizden geleni yapacağız. Ahlat, Erciş ve Malazgirt, Türklerin Anadolu'ya açılma kapılarıdır. Tarihi dokuları itibari ile dünyanın en gözde mekanları konumuna geleceklerdir” ifadelerini kullandı.


14 yıl önce