|

Bosnalılar'dan KOMEK'e yoğun talep

Bosna Hersek'in Saraybosna şehrinde açılan KOMEK kursları Bosna halkından büyük ilgi görüyor. Kurslara ilk 20 günde 53 kişi kayıt yaptırdı.

Semra Hoyraz
00:00 - 4/10/2007 Perşembe
Güncelleme: 19:42 - 4/10/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Bosnalılar'dan KOMEK'e yoğun talep
Bosnalılar'dan KOMEK'e yoğun talep

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bosna Hersek Cumhuriyeti'ni oluşturan Kantonların merkezi Saraybosna'da açılan KOMEK kursları büyük ilgi görüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, açılışı 15 Eylül 2007 tarihinde yapılan Konya-Saraybosna Kültür ve Eğitim Merkezi'nin dost iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayarak Konya halkının sıcaklığını Bosnalı kardeşlerine ulaştırdığını belirtti. Kültür ve Eğitim Merkezi bünyesine bulunan KOMEK kurslarının kısa sürede yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Başkan Akyürek, "Ücretsiz olan kurslarımızı merak ederek her gün onlarca Bosnalı kardeşimiz geliyor. Birçoğu Ramazan Ayı'ndan sonraki kurslar için ön kayıt yaptırıp yeni branşlar için şimdiden istekte bulunuyorlar. Özellikle ney ve sema kursu için yoğun talep alıyoruz. Önümüzdeki aylarda kurs sayımızı artıracağız. Her zaman Bosna halkının yanında olan bizler, meslek edindirme kurslarımız ile Bosnalı kardeşlerimizin hem meslek sahibi olmalarını sağlıyor, hem de güzel sanatlarla uğraşarak vakitlerini değerlendirmelerine fırsat tanıyoruz" dedi. 15 Eylül 2007 günü törenle hizmete giren Konya-Saraybosna Kültür ve Eğitim Merkezi bünyesindeki KOMEK'te, Konya'dan giden iki öğretmen tarafından ücretsiz çini, el sanatları, takı tasarımı ve ebru kursları veriliyor.

17 yıl önce