|

Bursa Büyükşehir sanayicilerle elele

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kenti geleceğe taşıma konusunda sanayicilerle yapılacak ortak çalışmalarla Bursa'nın örnek bir şehir haline getirileceğini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 15/01/2010 Cuma
Güncelleme: 17:14 - 15/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
Bursa Büyükşehir sanayicilerle elele
Bursa Büyükşehir sanayicilerle elele

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar ile birlikte Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (NOSAB) sanayicileriyle bir araya geldi. NOSAB İdari Merkezi'nde sanayicilerin sıkıntılarını dinleyen Başkan Altepe, sanayi şehri Bursa'nın Türkiye'nin sanayi ürünlerindeki ihtiyacının yaklaşık yüzde 70'ini karşıladığını hatırlattı. Bursa'nın Avrupa ülkelerine ihracat yapan önemli bir kent olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Bursa'yı geleceğe taşıma konusunda sanayicilerle birlikte her türlü ortak projeyi birlikte sürdüreceğiz” dedi.


“SANAYİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

NOSAB'ın Bursa'nın en önemli sanayi bölgelerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Bugün NOSAB'ın eksiklikleri, altyapısı, yolları, çevre yollarına bağlantılarını, batı sınırındaki yolların ve iç yollarının açılması değerlendirdik. Ayrıca bölgedeki otopark düzenlemeleri ve işyerlerinin deşarj sistemlerini de ele aldık. Diğer sanayi bölgelerinin de NOSAB gibi düzenli ve çevreye uygun şekilde yerleşimi noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizler her zaman sanayicilerin yanındayız. Hep birlikte yapacağımız çalışmalarımızla tüm konularda Türkiye'ye örnek olacağız” diye konuştu.


FIRSATLAR ŞEHRİ BURSA

Bir çok yabancı yatırımcının imkanları ve fırsatları olduğu için Bursa'yı tercih ettiğinin altını çizen Başkan Altepe, "Bursa'da çok güzel bir altyapı var. Otomotiv sanayi gittikçe gelişiyor. Dünyada marka firmalar her konuda Bursa'da üretim yapıyor. En az hatalı ürün üreten kadro burada. Bursa'daki yan sanayi gün geçtikçe gelişiyor. Yan sanayi fabrikalarının tamamı yeni. Hepsi 5-10 yıllık fabrikalar. Avrupa'dan çok daha avantajlı yetişmiş insan gücü ve altyapısı var" dedi.


“YILLARDIR ÇOK SIKINTI YAŞADIK”

NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras duyarlı davranışından dolayı Başkan Altepe'ye teşekkür ederek, “Başkan Altepe'nin Bursa'nın sanayi sorunlarına bizim kadar vakıf olması sevindirici. Bölgemizle ilgili Büyükşehir Belediyesi'ne bildirdiğimiz isteklerimizin bir kısmında çalışmalara başlandı, diğer kısmının da yapılacağına inanıyoruz. NOSAB'ta yıllardır birçok sıkıntı yaşadık. Yapılacak çalışmalar hem sanayiciler hem de Bursa için son derece faydalı olacak” şeklinde konuştu. AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Metin Düvencioğlu ile NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Mehmet Fikri Ünal, NOSAB Yönetim Kurulu üyeleri Erol Gülmez, Ahmet Şükrü Gündoğdu ve Zeki Tunaoğlu'nun da hazır bulunduğu ziyarette bölgenin ihtiyaçları ve yapılması gereken yatırımlarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.


14 yıl önce