|

Çambaşı Yaylası güzelleştirilecek

Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, "Hazırlanan tip proje ile evler ıslah edilecek ve sokak sağlıklaştırılması yapılacak" dedi.

İha
00:00 - 22/12/2008 Pazartesi
Güncelleme: 18:09 - 22/12/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Çambaşı Yaylası güzelleştirilecek
Çambaşı Yaylası güzelleştirilecek

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, Ordu'nun önemli turizm alanlarından Çambaşı Yaylası'nın merkezindeki binalar ve sokakların sağlıklaştırılacağını belirtti.

Ordu'nun en büyük yaylası olan ve yüzün üstünde obası bulunan, florası ve faunası bakımından çok zengin Çambaşı Yaylası'nın cazibesinin artırılması için çalışmalar sürüyor. Çambaşı Yaylası'nın turizm açısından korunması amacıyla gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, "Yayla mimarisine uygun yapılaşmanın özendirilmesi amacıyla, İl Özel İdare bütçesiyle, 'Yayla Evleri İslah Projesi' devamında ödenek dahilinde 2009 yılında çalışmalar sürecek" dedi.

Çambaşı Yaylası'nın Ordu'nun vitrine koyacağı önemli turizm değerlerinden olduğunu, bu nedenle tip projelerle daha güzel bir görünüme kazandıracaklarını ifade eden Gülderen, "Bizim orayla ilgili çizdirdiğimiz bir proje var. İlk girişten mezarlıktan başlayarak sokağın bir tip projesi hazırlatıldı. Binaların dış cephelerinden giydirilmesinden, sokak sağlıklaştırılması mezarlıkların çevre duvarlarının aslına uygun haline getirilmesine kadar bir çok şey yapılacak. Para harcadığımız ve para ödediğimiz bir proje ortada var. Para ödeyerek yaptırdığımız projeyi biran önce hayata geçirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Diğer projelerden artabilecek paraların yine Çambaşı'nın sokaklarının sağlıklaştırılmasında kullanılması gerektiğini dile getiren Gülderen, "Eğer diğer taraflardan artan paramız olursa öncelikle Çambaşı Yaylası'nın sokak sağlıklaştırılması yapılması gerekiyor. Bazı projelerde oralardaki mezarlıkların falan kaldırılması düşünülüyor. Çambaşı'nın dokusunda oranın Türk olduğuna ait tek kanıt o mezarlıktır. O mezarlığı kaldırdığınız anda Çambaşı'nın Türk olduğunu kaldırmış olursunuz. Tabi orada kadastro çalışmaları bitmiş değil. Hatta balık göletinin olduğu yerde kayak merkezi ve oteller düşünülüyordu. Tabii ki, kadastro işi bitmediği için tam olarak planlama gerçekleştirilemedi" şeklinde konuştu.

15 yıl önce