|

Çanakkale 1915 Gezici Müzesi doldu taştı

Çanakkale 1915 Gezici Müzesi'ni 100 binin üzerinde Sivaslı gezdi. Müzeye ilginin yoğun olmasının sevindirici olduğunu dile getiren Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, “Sivas halkına Çanakkale müzesine göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Cihan
00:00 - 2/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 17:34 - 2/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Çanakkale 1915 Gezici Müzesi doldu taştı
Çanakkale 1915 Gezici Müzesi doldu taştı

'Anadolu'ya Projesi' kapsamında Sivas Belediyesi'nin katkılarıyla gelen 'Çanakkale 1915 Gezici Müzesi'ni 100 binin üzerinde Sivaslı gezdi. Bu rakamın müzenin gezdiği 150 belediye içinde bir rekor olduğu belirtildi. Sivas Belediyesi tarafından milli ve manevi duyguları artırabilmek adına 20 Nisan'da Sebahattin Öztürk Spor Salonu'nda açılışı yapılan ve 10 gün boyunca açık kalan Çanakkale 1915 Gezici Müzesi ziyaretçi akınına uğradı. Gezici müzeye ilköğretim ve lise öğrencileri başta olmak üzere sivil toplum örgütleri, Sivas Belediyesi'ne ait sosyal konutlarda ikamet eden aileler, Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri, askeri erkan ve erler yoğun ilgi gösterdi. Çanakkale savaşlarına katılmış askerlerin mektuplarının, üniformalarının, silahlarının, cephenin şiddetini gösteren havada birbiri ile çarpışmış mermi çekirdekleri gibi daha birçok savaş hatırasının sergilendiği müzeyi hafta içleri günlük ortalama 5 bin, hafta sonları ise yaklaşık 8 bin kişi olmak üzere 100 bini aşkın Sivaslı görme imkanı buldu.


ÇANAKKALE RUHUNU SİVAS'TA HİSSETTİK

Müzenin açık olduğu son günde Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok'u ziyaret eden Çanakkale Gezici Müzesi Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan, “Son gün olmasına rağmen müze yine doldu taştı. 15 gün daha kalsa dolup taşacağı kesin. Müze, Türkiye genelinde 10 gün kalıp 100 bin kişiyi aşan ziyaretçi kitlesine Sivas'ta erişti. 150 belediye dolaştık. 10 günde 100 bin ziyaretçiyi aşan bir yere ulaşmamıştık bugüne kadar. Her yerde büyük ilgi görüyor müze, ama Sivas'ta ilk günden son güne kadar artarak devam eden bir ilgi gördük. Daha uzun kalsak belki 200 bin kişi ziyaret edecekti. Bu bir ilk. Umarız gelecek yıl daha uzun ve daha merkezi bir konumda müzeyi Sivas'a getirmek nasip olur. Sivas Belediyesi'ne ve başkanımızın nezdinde tüm Sivas halkına teşekkür ediyoruz.” dedi. Müzeye ilginin yoğun olmasının sevindirici olduğunu dile getiren Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, “Çanakkale müzesini ilimize getiren koordinatörümüze teşekkür ediyorum. Şanlı zaferlerin yaşandığı Çanakkale ruhunu Sivas'ta bizler de hissettik. Sivas halkına Çanakkale müzesine göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederim. 10 gün daha kalsa aynı doluluk devam eder, bu da bizim milli hasretimizin göstergesidir. Allah bizlere böyle savaşlar bir daha yaşatmasın, ancak başımıza gelirse destanın en güzelini yazarız.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Belediye Başkan Vekili Demirok, Müze Genel Koordinatörü Yürükaslan'a plaket takdim etti.

12 yıl önce