|

'Dedesi yapsın torunu okusun' projesi

Osmaniye Valiliği 'Dedesi yapsın, torunu okusun, ülkesi mutlu olsun' sloganıyla başlatılan okul öncesi eğitim projesi ile kentteki okulların bahçelerine ek olarak prefabrike anaokulları yaptırılıyor. Valisi Celalettin Cerrah, ,"Yaptırılan ana okullarına hayırseverlerin torunu ve ismini verip fotoğrafını asacağız" dedi.

Aa
00:00 - 4/10/2010 Pazartesi
Güncelleme: 18:18 - 4/10/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
'Dedesi yapsın torunu okusun' projesi
'Dedesi yapsın torunu okusun' projesi

Osmaniye Valiliği tarafından 'Dedesi yapsın, torunu okusun, ülkesi mutlu olsun' sloganıyla başlatılan okul öncesi eğitim projesi ile kentteki okulların bahçelerine ek olarak prefabrike anaokulları yaptırılıyor. 100 metre kare büyüklüğünde iki derslikli ve 100 öğrenci kapasiteli olacak prefabrike anaokullar, öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak. Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, yaptığı açıklamada, okul öncesi eğitimin çocukların gelişimi için çok önemli olduğunu belirterek, kentte okul öncesi eğitimi artırmak için çeşitli projeler yürüttüklerini söyledi. Türkiye genelinde okul öncesi eğitimde anaokulu ihtiyacının çok fazla olduğunu belirten Cerrah, 'Genellikle kentlerdeki anaokulları, okulun bir sınıfından oluşuyor. Okul ile yeni tanışan anaokulu öğrencileri kendilerinden yaşça büyüklerle aynı ortamı paylaşıyor, aynı tuvaleti kullanıyor, aynı çeşmeden su içiyor. Buda çocuklarda çeşitli sıkıntılar yaratıyordu. Bunu göz önüne alarak bir okul öncesi eğitim projesi başlattık' dedi.


İSİMLERİ OKKULARDA YAŞAYAYACAK

Cerrah, bu kapsamda kentte 'Dedesi yapsın, torunu okusun, ülkesi mutlu olsun' sloganıyla başlatıkları okul öncesi eğitim proje ile okulların bahçelerine 2 derslikli prefabrike binalar yapacaklarını belirterek, projeye hayırseverlerden destek beklediklerini kaydetti. Prefabrike anaokulu binalarının okulların bahçelerine yapılacağını anlatan Cerrah, şunları kaydetti:'Yapacağımız 100 metre büyüklüğünde, iki derslikli anaokullarında sabah 100, öğleden sonra da 100 çocuğa eğitim vereceğiz. Çocuklarımız yemek, tuvalet gibi ihtiyaçları buradan karşılayacaklar. Sloganımız 'Dedesi yapsın, torunu okusun, ülkesi mutlu olsun'. Böylece dedeleri teşvik ettik. Babaları yapıyorsa, babaları yapsın, çocuğu okusun, ülkesi mutlu olsun. Ayrıca yapılan anaokullarına hayırseverlerin torununun veya çocuğunun ismini vereceğiz ve fotoğrafını okula asacağız.'


15 ANAOKULU YAPILIYOR

Cerrah, prefabrike anaokullarının toplamda 45 bin liraya mal olduğunu belirterek, 'Türkiye'de 45 bin liraya torunun veya çocuğunun ismini vermek isteyen çok sayıda kişi çıkacaktır' diye konuştu. Vali Celalettin Cerrah, proje kapsamında hayırseverlerin desteğiyle 15 anaokulunun yapımına başlandığını, 5 anaokulu için de İstanbul'daki hayırseverlerden söz aldığını vurgulayarak, 'Bir yılda bu işi bitirmeyi hedefliyoruz. Bu sayede kentte okul öncesi eğitimde problem kalmayacak. Devlet olarak özellere bırakmadan bu işi halledeceğiz' dedi. Osmaniye'de anaokulu ihtiyaçlarının 50'ye yakın olduğunu belirten Cerrah, bu sayıyı azaltmak için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

14 yıl önce