|

Dezavantajlılar için 30 milyon avro hibe

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın ortak yürüttüğü "Dezajantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı"nın tanıtımı Diyarbakır'da yapıldı. "Dezavantajlı" olarak değerlendirilen yoksul, engelli, roman, göç mağduru ve eski mahkumların sosyal entegrasyonuna ve istihdam edilmelerine yönelik projelere 30 milyon avro hibe sağlanacak.

Aa
00:00 - 17/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:41 - 17/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Dezavantajlılar için 30 milyon avro hibe
Dezavantajlılar için 30 milyon avro hibe

"Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı"nın tanıtımı Diyarbakır'da yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın ortak yürüttüğü hibe programı kapsamında, "dezavantajlı" olarak değerlendirilen yoksul, engelli, roman, göç mağduru ve eski mahkumların sosyal entegrasyonuna ve istihdam edilmelerine yönelik projelere 30 milyon avro hibe sağlanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanı Murat Aksoy, Dicle Üniversitesi (DÜ) Kültür Merkezi'nde projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, istihdamın dezavantajlı kişilerin dışlanmasını önlemeye, yeterli gelir ve sosyal güvence sağlamaya maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamaya ve kendilerine olan güvenlerini güçlendirmeye katkı sağladığını söyledi.

ROMAN VATANDAŞLARIN KONUT SORUNU ELE ALINIYOR

Dezavantajlı vatandaşların sosyal entegrasyonu ve istihdam ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle yaşamlarını sürdürmelerine katkıda bulunmak amacıyla projeyi başlattıklarını kaydeden Aksoy, şöyle konuştu: "Bakanlık olarak son dönemde dezavantajlı vatandaşlarımızın istihdamına yönelik yeni yönetmelikler çıkarmış ve roman vatandaşlarımızın konut ve istihdam sorununu en üst düzeyde ele almış bulunmaktayız. 30 milyon avroluk projenin 9 milyon avrosu roman vatandaşlara, 21 milyon avrosu ise diğer dezavantajlı vatandaşlara yöneliktir. Projeden maksimum fayda sağlayabilmek için Diyarbakır'da bulunan işçi ve işveren sendikaları, sivil toplum kuruluşları, eğitim kurumları ve yerel yönetimlerle koordinasyon ve işbirliğine ihtiyaç bulunmaktadır." Daha sonra katılımcılara, söz konusu hibe programı için proje hazırlama koşulları, proje hazırlarken dikkat edilmesi gereken hususlar ve kabul edilme şartları konusunda sunum yapıldı.


10 yıl önce