|

Dündar: Kültür mirasımızı yeni nesillere aktarıyoruz

Bursa'nın Fethi kutlamalarında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Osmanlı, aşiretten beyliğe, beylikten devlete, devletten imparatorluğa ulaşan bir güçtü. Biz de bu faaliyetlerimizle ecdadımızın bizlere yadigar bıraktığı tarihi ve kültürel mirası yeni nesillerimize aktarmayı hedefliyoruz." dedi.

İsmail Hakkı Yoğurtçu
00:00 - 11/04/2009 Cumartesi
Güncelleme: 17:30 - 11/04/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Dündar: Kültür mirasımızı yeni nesillere aktarıyor
Dündar: Kültür mirasımızı yeni nesillere aktarıyor

Bu yıl 5.'si düzenlenen Osmangazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri, Tophane Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı. Gerçekleştirilen törende açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu yıl Bursa'nın fethinin 683. yıldönümünün kutlandığını söyledi. 5.'cisi düzenlenen şenlik faaliyetleriyle tarihi ve kültürel mirası yeni nesillere aktarmayı hedeflediklerini ifade eden Dündar, "Anma törenlerimiz eski Osmangazi ve şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe tarafından başlatıldı ve bu yıl şenliğimizin 5.'sini gerçekleştiriyoruz. Osmanlı, aşiretten beyliğe, beylikten devlete, devletten imparatorluğa ulaşan bir güçtü. Biz de bu faaliyetlerimizle ecdadımızın bizlere yadigar bıraktığıefliyoruz. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, Bursa'nın 23 yıllık uğraş ve 11 yıllık bir kuşatmanın ardından Orhangazi tarafından 1326 yılında fethedildiğini hatırlatarak, "Bursa Osmanlı'yı kuran ve Osmanlı'nın kurduğu mahallelerden oluşan bir şehirdir. Bursa, Osmanlı'nın çadır hayatından şehir hayatına geçtiği yerdir. Medeniyet buradan başka coğrafyalara taşınmıştır. İşte böyle bir tarihin yeniden yaşatıldığı bu şenliklerimiz için emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.


OSMANLI'NIN TEMELLERİ BURSA'DA ATILDI

Bursa Vali Yardımcısı Celalettin Yüksel ise Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin Bursa'da atıldığını belirterek, " Bu sağlam temelden güç alan Osmanlı, 622 yıl yaşadı. İnanıyoruz ki tarih, Türkiye Cumhuriyeti'nin de yaşadığı nice yüzyıllara şahit olacaktır. Bu dilek ancak bir ve beraber olmamızla gerçekleşebilir." açıklamalarında bulundu. Konuşmaların ardından Mehter Takımı, Kılıç Kalkan ekibi ve Karagöz - Hacivat gösterileriyle devam eden törene, Ak Parti Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan, Balkan Ülkelerinden konuk olarak gelen Belediye Başkanları ve beraberindekilerden oluşan bir heyet, AK Parti Bursa İl Başkan Sedat Yalçın ve vatandaşlar da katıldı.

15 yıl önce