|

Erciş'te 'Gönülden Gönüle Eğitim' Projesi

Erciş'te Gönülden Gönüle Eğitim Projesi kapsamında kardeş kurumların okullara destekleri sürüyor. Kampanya kapsamında kardeş kurum olan Vergi Dairesi, Beyazıt İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere kitap hediye etti.

Sadık Çakır
00:00 - 11/01/2010 Pazartesi
Güncelleme: 18:22 - 11/01/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Erciş'te 'Gönülden Gönüle Eğitim' Projesi
Erciş'te 'Gönülden Gönüle Eğitim' Projesi

Van'ın Erciş ilçesinde Gönülden Gönüle Eğitim projesi kapsamında kardeş kurumların okullara destekleri sürüyor. Kampanya kapsamında kardeş kurum olan Vergi Dairesi, Beyazıt İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere kitap hediye etti. Törende konuşan Okul Müdürü Fevzi Karahan, proje kapsamında eylem planlarını anlattı. İlçede tek internet sınıfı olan okul olduklarını ifade eden Karahan, okullarında anakız okulda okuma yazma kursuna kadınların devam ettiğini, anaokulu öğrencilerinin de bulunduğunu vurguladı. Vergi Dairesi yetkilileri de proje kapsamında öğrencilere maddi ve manevi destek olacaklarını, vergi ile ilgili aileleri ve öğrencileri bilinçlendirmek için konferanslar düzenleyeceklerini ifade etti.

Kampanya çerçevesinde Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu ile İlçe Tarım Müdürlüğü de kardeş okul oldu. Okul Müdürü Ali Derinkaya, okul öncesi eğitime önem verdiklerini, hafta sonu sbs kursları düzenlediklerini dile getirdi. Kardeş kurum İlçe Tarım Müdürü Mahmut Nedim Çelik ise kampanya kapsamında öğretmenler odasına parke döşettiklerini, bahçeye mucur taşları döktüklerini, kırtasiye malzemesi dağıttıklarını, bahara doğru bahçeye ağaçlandırma yapacaklarını vurguladı. Okulda ziraat mühendisi ve veterenirlerin konferans vereceklerinin altını çizen Çelik, çevre bilincini ve hayvan sevgisini anlatacaklarını vurguladı.


ÖĞRETMEN VE VELİLERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

İlçede Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun kardeş kurumluğunu ise Ticaret ve Sanayi Odası yüklendi. Okul Müdürü Veli Kaya, eksikliklerinin çok olmadığını, ancak atölyedeki eğitimi pratiğe dökemediklerini söyleyerek, kardeş kurumdan bu konuda yardımcı olmalarını istedi. Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Abdulkadir Arslan ise okulun kırılan camlarını yaptırdıklarını, aynaları takıp giyim ve kırtasiye malzemesi dağıttıklarını vurguladı.

Arslan, başarı grafiğinin yükseltilmesinde öğretmenlere ve velilere çok iş düştüğünü ifade etti. Arslan ayrıca üç okula kardeş olduklarını sözlerine ekledi. İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ilçede okuma yazma bilmeyen insan kalmaması gerektiğinin altını çizerek, "Okul öncesi eğitimin daha çok artması gerekir. Okullara verilen kurumların maddi ve manevi her türlü yardımı yapacaklarına inanıyorum. Kurumların kardeş seçilen okula eylem planı dahilinde okul bitinceye kadar yardımlarını sürdürmeleri gerekir" dedi. Kaymakam Kurtoğlu ayrıca, bir aydır devam eden proje kapsamında 11 okula yardım gittiğini anlattı.






14 yıl önce