|

Erzurum, eğitim, sağlık spor ve turizm merkezi

Vali Sami Bulut, 29 Mart Mahalli idareler seçimleri sonrası ilk dönem toplantılarını sürdüren İl Genel Meclisi'nde konuştu. Erzurum'un eğitim, sağlık, spor ve turizm alanında merkez olduğunu belirtenBulut, 2009 yılında köy yollarının asfaltlanmasına ağırlık vereceklerini söyledi.

Cemal Demircioğul
00:00 - 20/04/2009 Pazartesi
Güncelleme: 18:30 - 20/04/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Erzurum, eğitim, sağlık spor ve turizm merkezi
Erzurum, eğitim, sağlık spor ve turizm merkezi

Erzurum Valisi Sami Bulut, 29 Mart Mahalli idareler seçimleri sonrası ilk dönem toplantılarına katılıldı. İl Genel Meclisi'nde konuşan Vali Bulut, el birliği ve gönül birliği içerisinde kaynakları en verimli şekilde kullanarak en iyi hizmeti verebilmenin çabası içerisinde olacaklarını söyledi. İl Özel idaresi ve Valilik olarak Erzurum'a en iyi şekilde hizmet edebilmenin mücadelesi içerisinde olduklarını dile getiren Vali Bulut, KÖY-DES projesi kapsamında geçtiğimiz yıl Erzurumda 120 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini de ifade etti.


ŞEHİR HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL

Köy yollarının asfaltlanması konusunda Erzurum'un en geri kalmış ikinci il durumunde olduğunu belirten Vali Bulut. 2009 yatırım yılı programına 300 kilometrelik köy yolu asfaltlanmasının alındığını ve bu çalışmalanın önümüzdeki yıllarda artırılarak sürdürüleceğini söyledi. Vali Bulut, içme suyu konusundada 39 köy dışında tüm yerleşim birimlerinin içme suyu şebekesine kavuşturulduğunu ifade etti.Yaz sezonu ile birlikte Erzurum'da yoğun bir çalışma dönemine girileceğini dile getiren Vali Bulut, Erzurum'un eğitim, sağlık, spor ve turizm alanında önemli bir merkez olduğuna dikkat çekti. Erzurum'un eğitimde hak ettiği yerde olmadığını belirten Vali Bulut, okulların fiziki şartlarının düzenlenmesi konusunda çalışmalarının devam ettiğini söyledi.


EĞİTİME 97 MİLYON TL

Uygulamaya koydukları projelerle eğitim seviyesinide üst sıralara çekmek istediklerini kaydeden Vali Bulut, 2009 yılında eğitime 97 milyonluk yatırım yapılacağını bildirdi. Erzurum'un tarım ve hayvancılık konusunda ülkenin önde gelen illeri arasında yer aldığına dikkat çeken Vali Bulut, Erzurum'daki 750 bin küçükbaş, 554 bin büyükbaş hayvan varlığı bulunduğunu, son yıllarda hayvan sayısının azalmasına rağmen et ve süt üretiminde önemli bir artış sağlandığını belirtti.


2011 ALTYAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Önemli bir kültür ve turizm potansiyeline sahip olan Erzurum'un adeta bir açık hava müzesi konumunda olduğunu dile getiren Vali Bulut, bu eserleri göznüne çıkararak kültür ve turizme kazandırmak istediklerini söyledi. 2011 Üniversite Kış Oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum'da oyunlar için gerekli alt yapı çalışmalarının yoğun bir şekilde ddevam ettiğini anlatan Vali Bulut, tesislerin tamamının ihalesinin tamamlanarak yer teslimlerinin yapıldığını belirtti.İl genel Meclisi üyelerine yeni dönemde başarılar dileyen Vali Bulut, meclisin hayırlı işlere vesile olacağına inandığını kaydetti.

15 yıl önce