|

Eskişehir Polis Eğitim Merkezi 8. döneme başladı

Eskişehir Polis Eğitim Merkezi 8. dönem eğitim ve öğretim dönemi törenle başladı. Polis Okulu Müdürü Mustafa Şentürk, polisliğin zor ama çok şerefli bir meslek olduğunu belirtti.

Abdullah Yeşilkaya
00:00 - 14/01/2010 Thursday
Güncelleme: 17:29 - 14/01/2010 Thursday
Yeni Şafak
Eskişehir Polis Eğitim Merkezi 8. döneme başladı
Eskişehir Polis Eğitim Merkezi 8. döneme başladı

Üniversite mezunu polis adaylarına hizmet veren Eskişehir Polis Eğitim Merkezi 8. dönem eğitim ve öğretim dönemi törenle başladı. Törende bir konuşma yapan göreve Polis Okulu Müdürü Mustafa Şentürk, polisliğin zor ama çok şerefli bir meslek olduğunu belirtti. Mustafa Şentürk, "Bu zor göreve talip olan tüm polis adayı kardeşlerimi tebrik ediyorum. Bu 6 aylık dönemde sizlerle birlikte olacağız mesleğimizle ilgili tüm bilgileri detaylarına kadar burada öğreneceksiniz. İnşallah buradan iyi yetişmiş bir polis olarak ayrılacaksınız" dedi.

VATANA HİZMET AŞKI İÇİNDE YETİŞECEKSİNİZ

Sözlerine Mevlana'dan Atatürk'ten ve Mahatmagandi'den örnekler verek devam eden Şentürk, "Yurdun dört bir yanından gelerek polislik mesleğine hazırlanan gençler olarak ülkesi, milleti ve devletiyle bütünlük anlayışı içerisinde Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, milli hedefler etrafında birleşen, kanunların verdiği yetki ile vatana hizmet aşkı içerisinde yetişecek. Ve mezun olacaksınız" diye konuştu. Müdür Şentürk konuşmasına Mevlana'nın öğüdüyle son verdi; "Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol"

23 TEMMUZ'DA DERSLER BİTİYOR

7. dönem 224 mezun veren polis okulunda bu dönem 321 öğrenci eğitim görecek. İçerisinde profesör ve doçnetlerden oluşan ve 42 öğretim görevlisi olan Eskişehir Polis Okulu iyi eğitimli polis adayları yetiştiren derece almış öğrencileri ile bilinen iyi bir okul konumunda bulunuyor. 6 ay sürecek olan 8.dönem eğitim ve öğretim dönemi 23 Temmuz 2010'da son bulacak.




14 years ago