|

Eskişehir'in adını dünya duyacak

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Kutlu Doğum'un İslam alemine hayırlar getirmesini diledi. Koca, "2013 yılında Eskişehir kültür başkenti olacak ve ilimizde kültürel faaliyetler yapılacak. Eskişehir'in adını dünya duyacak" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 17/04/2012 Salı
Güncelleme: 17:17 - 17/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Eskişehir'in adını dünya duyacak
Eskişehir'in adını dünya duyacak

AK Parti Eskişehir Odunpazarı İlçe Danışma Meclisi'nin ikincisi AK Parti İl Başkanlığı binasında yapıldı. Açılışı yapan Divan Başkanı Murat Şavk, sözü AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ercan Kelleci'ye bıraktı. Danışma meclisinin hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerine başlayan Kelleci, milletvekillerinin her zaman yanlarında olduğunu ifade etti. Kelleci, "AK Parti olarak kardeşlik havası içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnsanlarımızın yaşam kalitesini arttırmak için hizmetlerimiz devam ediyor. Başbakanımıza diyorum ki: 'Sayın Başbakanım sakın durma, daha hızlı hareket et çünkü Türkiyenin sana çok ihtiyacı var!' Biz kavga etmeye değil, hizmet etmeye geldik diyen bir başbakanın ekibi içinde olmaktan dolayı gururluyuz. Dünyada tarihiyle ve kültürüyle ilerde olan Türk milleti her şeyin en iyisine layıktır. Biz teşkilat inançlıyız ve onurluyuz” dedi. Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Atik de, divan toplantılarının daha renkli ve heyecanlı geçmesi için uğraştıklarını söyleyerek, istek talep ve şikayetlerin bu toplantılarda tartışılması gerektiğini belirtti. Ardından İl Başkanı Süleyman Reyhan konuşmasına kutlu doğum haftasını kutlayarak başladı. Reyhan, "AK Parti teşkilatları çalışıyor. Eskişehir'de mahalleden köye beldeye kadar uyum içinde bir çalışma yürütülüyor" dedi.


ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR, TÜRKİYENİN EN BORÇLU BELEDİYESİ

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Kutlu Doğum'un Eskişehir'e yakışır şekilde kutlandığını görmekten mutlu olduğunu ifade ederek, Kutlu Doğum'un İslam alemine hayırlar getirmesini diledi. Koca, "2013 yılında Eskişehir kültür başkenti olacak ve ilimizde kültürel faaliyetler yapılacak. Gelenek ve görenekler sergilenecek. Dünyanın dört yanından gelen hemşerilerimiz, Yunus Emre'yle, Aziz Mahmud Hüdayi'yle ve Nasır Hoca'yla Eskişehir'de tanışmış olacaklar ve Eskişehir'in adını dünya duyacak" diye konuştu. Türkiye tarihinde bu dönemde ilkler yaşandığını ifade eden Koca, ciddi tarihi anlara tanıklık ettiğimizi ve 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ifadesini gerçek manada yaşadığımızı söyledi. Koca, "Daha demokratik yarınlara, daha huzurlu bir ülkeye kavuşacağımızı ümit ediyorum. Hem Eskişehir hem de Türkiye için çalışıyoruz. Arkadaşlarımızda bu gayret olduğu sürece biz de onlardan daha fazla koşturmaya devam edeceğiz. Savaşların tamamlandığı, dostluk ve kardeşliğin arttığı günleri hep birlikte yaşarız inşallah" diye konuştu. Son olarak Türkiye genelinde belediyelerin borç miktarları hakkında bilgi veren Salih Koca, İstanbul'da kişi başına düşen hazine garantili borcun 13 dolar, Eskişehir'de ise 188 dolar olduğunu söyleyerek, kişi başına düşen borcun en fazla Eskişehir'de olduğunu belirtti. AK Partili belediye olmamasına rağmen devletin tüm kredilerini tüketen belediyenin Eskişehir Büyükşehir olduğunu kaydeden Koca, "Söylediğim rakamlar devletin resmi rakamlarıdır. Yorumu Eskişehir halkına bırakıyorum. Biz parti olarak yaptığımız hizmetler karşılığında sadece kuru bir teşekkür bekliyoruz" dedi.


12 yıl önce