|

Filistin özgürlüğüne kavuşacak

MÜSİAD Konya Şubesi'ne konuk olan Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah'a işlemeli bir seccade hediye edildi. Salah bunun üzerine, " “Bu seccadeyi inşallah Mescid-i Aksa'ya koyup üstünde namaz kılacağım" dedi.

Ramazan Düşünceli
00:00 - 23/03/2011 Çarşamba
Güncelleme: 18:37 - 23/03/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Filistin özgürlüğüne kavuşacak
Filistin özgürlüğüne kavuşacak

MÜSİAD Konya Şubesi, Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah'ı ve beraberindeki heyeti misafir etti. İsrail'in 'öldürülecekler' listesinin en başında yer alan, Mavi Marmara aktivistlerinden, Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah Konya'ya düzenlediği ziyaret kapsamında MÜSİAD Konya Şubesi'nde öğle yemeği yedi. Yemekte Raid Salah'ın yanı sıra, AYDER Genel Başkanı Fatih Yüksel, AYDER Yönetim Kurulu Üyeleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de yer aldı. Heyete ev sahipliği yapan, MÜSİAD Konya Şubesi Başkan Vekili Mehmet Ali Korkmaz yemekten sonra misafirlere bir selamlama konuşması yaptı. Korkmaz konuşmasında; “Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah'ı MÜSİAD'da ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Burada bulunmanız ile unutmadığımız ve unutmayacağımız 31 Mayıs gününü bizlere bir kez daha anımsatmış oldunuz. 31 Mayıs günü, insanlık tarihine işlenen suç olarak tarihteki yerini almıştır. Biz MÜSİAD Konya Şubesi olarak Mavi Marmara'ya düzenlenen saldırı gününü 'Mavi Özgürlük Günü' olarak ilan ettik. Bu kapsamda saldırı sonrası bir dizi etkinlikler yaptık. Kamuoyunun zihninde hep var olması için de bu etkinliklerimizi her yıl düzenleyeceğiz. Temennimiz; tüm dünyada kardeşliğin, barışın ve huzurun yaşanacağı günleri Rabbimizin bizlere yaşatmasıdır. Bu günlerin yakın olduğunu biliyor, Filistin'in özgürlüğüne kavuşacağına can-ı gönülden inanıyoruz” dedi.


DİNİMİZ BİZLERE İNFAK ETMEYİ EMREDİYOR

Selamlama konuşmasının ardından tercüman vasıtasıyla bir hadis ile konuşmasına başlayan Şeyh Raid Salah, “Ey Bilal! İnfak et. Arşın sahibi olan Allah'ın azaltacağından korkma! Diye buyuran yüce peygamberin ümmetiyiz. Ne mutlu bizlere ki onun dini üzereyiz. Yüce peygamber okuduğum hadis-i şerifte İslam dini ile şereflenen Hz. Bilal'e bu şekilde seslenmiştir. Demek ki dinimiz bizlere infak etmeyi emretmektedir. Malımızdan, canımızdan ve zamanımızdan infak etmek İslam dini üzere olduğumuzun bir göstergesidir. Hz.Bilal gibi, maddi hiçbir şeyi bulunmayan eski bir köleden dahi Yüce Peygamber infak edilmesini bekliyor ise birçok şeye sahip biz günümüz insanlarının ne kadar infak edip, fedakarlık etmesi gerektiğini gelin hep beraber düşünelim” dedi.


'FİLİSTİN MESELESİ TÜM MÜSLÜMANLARIN MESELESİ'

Filistin meselesinin tüm Müslümanların meselesi olduğunu vurgulayan Salah, Filistin konusunda da infak edilmelidir diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “İnfak, hikmetken gelir. Hadislerde de geçtiği gibi hikmet müminin kaybettiği şeydir. Bir Müslüman, hikmet nerede ise onu bulmalıdır. Bu hikmet ile infakı birleştirmeli ve Müslümanlar arası paylaşım başlamalıdır. Filistin meselesinin çözümü noktasında da bizlerin Müslüman kardeşlerimizden istediği budur. Bu meseleye sahip çıkılmalı, Filistin halkı kendi haline terk edilmemelidir. Kudüs'ün kurtulması, Mescid-i Aksa'da namaz kılınması için Müslüman kardeşlerimizden, sizlerden isteğimiz sadece budur. Bir araya gelmeli, iktisadi konularda dahil olmak üzere el ele vermeliyiz. İnancın gereği de budur” şeklinde konuştu. Konferansın sonunda MÜSİAD Konya Şubesi Başkan Vekili Mehmet Ali Korkmaz, Şeyh Raid Salah'a işlemeli bir seccade hediye etti. Hediye üzerine Raid Salah, “Bu seccadeyi inşallah Mescid-i Aksa'ya koyup üstünde namaz kılacağım” dedi ve ardından kendisi de M. Ali Korkmaz'a Mescid-i Aksa'nın bahçesindeki zeytin ağacından elde edilen zeytinyağı hediye etti.

13 yıl önce