|

Filistinli işadamlarını Tosya'ya davet ettiler

Tosya İş Adamları Derneği, Filistin'e düzenledikleri iş gezisinde işadamları ile biraraya geldi. TSO Başkanı Başkanı Mesut Güvercin, Filistinli işadamlarını Türkiye'ye davet ettiklerini söyledi.

Cihan
00:00 - 14/01/2010 Perşembe
Güncelleme: 17:30 - 14/01/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Filistinli işadamlarını Tosya'ya davet ettiler
Filistinli işadamlarını Tosya'ya davet ettiler

Kastamonu Tosya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Tosya İş Adamları Derneği (TOSİAD), Filistin'e düzenledikleri iş gezisinde iş adamları ile bir araya geldi. Filistinli iş adamlarını Türkiye'ye davet ettiklerini belirten Tosya TSO Başkanı Mesut Güvercin, Müftü Hikmet Yazıcı ve Kaymakam Arslan izlenimlerini vatandaşlarla paylaştı.

Müslümanlar için önem arz eden peygamber kabirleri, sahabe türbeleri ve evliyalar başta olmak üzere Hıristiyan ve Yahudiler için de önem arz eden birçok mekanı gezdiklerini ifade eden Tosya Müftüsü Hikmet Yazıcı, "Filistin halkının Türkiye vatandaşlarına büyük teveccühü var. Bizi gördüklerinde gözlerinin içi parlıyor. Bu ilgileri sadece tarihi ve dini bağlarımızın bulunması sebebiyle değil. Ziyaretlerimiz, İsrail ile yaşadıkları problemlerin azalması yönünde önemli katkılar sağlamasındandır. Mescidi Aksa eksenli olan ziyaretlerimizde Hz. İbrahim, Hz. Davud, Hz. Musa, Hz. Zekeriya, Hz. Yakup, Hz. Yusuf, Hz. Yunus, Selmanı Farisi, Rabiyatül Adeviye gibi peygamber, sahabe ve Allah dostlarının kabirlerini ziyaret ettik." dedi.

GÜVENLİK SORUNU YAŞAMADIK

Gezi grubu, Yafa kentinde bulunan Sultan Abdulhamit tarafından yaptırılan saat kulesi, Hasan Ağa Camii, Sultan Mahmut Camii ve Külliyesi, dünyada en çukur yer olan ve deniz seviyesinden 400 metre aşağıda bulunan Eriha kentindeki Lut Gölü'nü gördüklerini ifade etti. Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mesut Güvercin ise gitmeden önce güvenlikle ilgili endişeleri olduğunu, fakat böyle bir problemin söz konusu olmadığını ifade etti. Mesut Güvercin, "Hıristiyanlar Hz. İsa'nın doğduğu ve vefat ettiği yer olarak kabul ettiği mekanları ziyaret konusunda çok hassas. Her yerde Hıristiyan turist görebiliyorsunuz, maalesef Mescidi Aksa'da bizden başka yurt dışından gelen grup göremedik." diye konuştu.

ECDAT YADİGARI ESERLERGURUR VERİCİ


Tosya Kaymakamı Arslan Yurt, geziden çok memnun kaldığını ifade etti. Turistik gezi amacıyla gittikleri Filistin'de çok sayıda ecdat eserleriyle karşılaştıklarını belirten Yurt, şöyle devam etti: "Bunları gördükçe gururlandım. Filistin halkının Türkiye'ye karşı büyük bir ilgisi var. İnsanlar güvenlik problemlerinin olduğunu düşünüyor. Kudüs'te güvenlik problemi yok. Oldukça düzenli bir şehir. Turistik gezilerde hiç bir problem yaşanmamaktadır." Gezinin son gününde Tosya İş Adamları Derneği ile Filistinli iş adamları arasında bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Tosyalı iş adamları, ticari olarak değerlendirilebilecek broşür ve katalog paylaşımında bulundu. Tosya Kaymakamı Arslan Yurt, gösterilen yoğun ilgiden çok memnun kalarak iş adamlarını Türkiye'ye davet etti.


14 yıl önce