|

Gazi Muhtar Paşa Bulvarı cazibe merkezi olacak

Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gazi Muhtar Paşa Bulvarı'nda yapmayı planladıkları Sokak Sağlıklaştırma Çalışması hakkında esnafa bilgi verdi. Güzelbey, "Gaziantep'te deniz, kum yok ama zengin kültürü, sanayisi ve ekonomisi ile bir cazibesi var, bu cazibenin artarak devam etmesi çok önemli" dedi.

Yaşar Yavuz
00:00 - 2/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 17:36 - 2/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Gazi Muhtar Paşa Bulvarı cazibe merkezi olacak
Gazi Muhtar Paşa Bulvarı cazibe merkezi olacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gazi Muhtar Paşa Bulvarı Esnafı ile yeniden bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. Gazi Muhtar Paşa Bulvarı'nda yapmayı planladıkları Sokak Sağlıklaştırma Çalışması hakkında Şubat ayında esnafla bir araya gelen Güzelbey, bu toplantıyla da çalışmada gelinen son nokta hakkında çeşitli bilgiler verdi. Toplantıya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Özgüler, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İ.Fuat Özçörekçi, Genel Sekreter Yardımcıları İbrahim Evrim, Cengiz Ağar, Tasarım Mahsulleri Ofisi (TMO) Mimarlık Hizmetleri'nden Mimar Hakan Adaş, Ercan Akkaş ve Gazi Muhtar Paşa Bulvarı Esnafları katıldı. Göreve geldikleri günden bu yana ticaretin, esnaflığın ve orta direğin geriye düşmemesi için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Güzelbey, "Bakırcılar Çarşısı'nda tereddütle başladığımız çalışmaları bugün çok geniş bir alana taşıdık ve Kentim Çarşım Yenileniyor Projesi ile sokak sağlıklaştırma projesini hayata geçirdik" diye konuştu. Gaziantep'e mal olmuş, insanların alış verişlerini gerçekleştirdikleri bu mekanların canlılığını korumasını istediklerini belirten Başkan Güzelbey, “İnsanların bu çarşıdan çıkmalarını istemiyoruz, hafta sonu çevre illerden insanların gelmelerini bu mekanlarda alış veriş yapmalarını, ekonominin canlanmasını istiyoruz. Bu nedenle kentin merkezinde yaşayan canlı mekanlar oluşturma amacındayız. Gaziantep'te deniz, kum yok ama zengin kültürü, sanayisi ve ekonomisi ile bir cazibesi var, bu cazibenin artarak devam etmesi çok önemli” dedi.


ESNAFA SUNUM YAPILDI

Sokak Sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında Şıhcan, Gaziler Caddesi, Mütercim Asım Caddeleri ile bu caddeleri bağlayan ara arterlerde çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Güzelbey, Gazi Muhtar Paşa Bulvarı üzerinde de bu çalışmayı gerçekleştirmek istediklerini, daha önceki çalışmalarda olduğu gibi çalışmanın muhatabı esnafın değerli görüşleri doğrultusunda bu adımı atmayı istediklerini dile getirdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi'nde katkı sağlayan Tasarım Mahsulleri Ofisi (TMO) Mimarlık Hizmetleri'nden Mimar Hakan Adaş, Ercan Akkaş tarafından Gazi Muhtar Paşa esnafına yapılacak çalışma hakkında bilgilerin yer aldığı bir sunum yapıldı. Mimar Hakan Adaş, “Çalışma, Çetinkaya Kavşağı'ndan başlayarak Bayazhan'a kadar uzanan toplam 4 bin metrelik bir güzergâhı içeriyor. Mevcut yolları bazı yerlerde daraltıp, genişleterek meydanlar oluşturacağız. Amaç alışverişi daha konforlu hale getirmek. 100.Yıl Kültür Parkı'nı da bu çalışma içerisinde daha aktif canlı bir alan olarak dahil etmeyi planlıyoruz” dedi.

12 yıl önce
default-profile-img