|

Gaziantep üniversiteleri ortak hareket etmeli

Zirve Üniversitesi'ni ziyaret eden YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, "Gaziantep'te bulunan üç üniversite hem Gaziantep'i hem Güneydoğu'yu daha iyi yerlere getirebilmek için birlikte hareket etmeli" dedi.

Ahmet Yavuz
00:00 - 25/05/2011 Çarşamba
Güncelleme: 18:06 - 25/05/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Gaziantep üniversiteleri ortak hareket etmeli
Gaziantep üniversiteleri ortak hareket etmeli

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek Zirve Üniversitesi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Genel Sekreter İhsan Palta ve Zirve Üniversitesi Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi akademiskenlerinin yanı sıra Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir de bulundu. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ı Zirve Üniversitesi'nde okuyan yabancı öğrenciler tarafından çicek sunularak karşılandı. Üniversiteyi gezerek üniversitenin son durumu hakkında Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa'dan bilgi alan Yusuf Ziya Özcan, yabancı öğrencilerin önümüzdeki yıllarda hem ülkenin tanıtımında hem de bölgedeki ülkelerin halklarının kaynaşmasında önemli roller oynayacağını vurguladı. Özcan, Gaziantep'de bulunan üç üniversitenin bölge için çok önemli olduğunu ve Gaziantep'i ve güneydoğuyu daha iyi yerlere getirmek için birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu, Gaziantep'in en büyük sıkıntısının kalifiye eleman bulmak olduğunun bilgisini verirken "Gaziantep Üniversitesi Naci Topcuoğlu Meslek Yüksekokulu bu anlamda kaliteli eleman yetiştiriyor" dedi. Zirve Üniversitesi Sanayi İşbirliği Merkezi hakkında bilgi veren Nakıboğlu, "Mucit-Üniversite-Sanayi işbirliği kurduk" diyerek örnek olduklarını vurguladı.


EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDECEK

Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, yeni açılan Sürekli Eğitim Merkezi hakkında bilgi verdi. Özdemir, "İstanbul'da yeni açılan Sürekli Eğitim Merkezimiz'de işkur destekli meslek programları ve girişimcilik programlarıyla eğitimlerimiz devam edecek" dedi. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, yabancı öğrencilerin durumlarının iyileştirilmesi konusunda öneride bulunurken Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, YÖK Başkanı Özcan'a Zirve Üniversitesi'ne verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Gaziantep Üniversitesi ile Zirve Üniversitesi'nin birlikte yürütmüş olduğu doktora programları hakkında bilgi veren Kısa, üç üniversitenin ortak yüksek lisans ve doktora programları yürütebilecek imkanları olduğunu ve bunu hayat geçirmek için Gaziantep'teki üniversitelerin her türlü işbirliğine hazır olduğunu söyledi. Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gökhan Bacık Gaziantep'de Dış Politika Konseyi'nin kurulması yönünde yapmış olduğu çalışma hakkında bilgi verirken "Gaziantep Ortadoğu'ya yakın ve bölgede yaşanılanlar hakkında karar alıcılara yardımcı olabilir" dedi. Bacık'ın önerisi hakkında YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, "Bölge anlamında böyle güzel bir detaya inebiliyor olmanız çok güzel" yorumunu yaptı. Üç üniversitenin bir olduğunun altını çizen Özcan, "Yapılan her güzel şey bizi mutlu eder" dedi. Ziyaretinin sonunda Zirve Üniversitesi Bahar Şenlikleri'nin resmi açılışını yapan Prof. Dr. Özcan, bir öğrenciye ait yarış motosikletini görünce dayanamayarak kampüste motosikletle tur attı.

13 yıl önce