|

Gazze yardım bekliyor

Eskişehir'de Filistin ile ilgili düzenlenen 'Gazze Raporu' konferansında konuşan İHH Ortadoğu Bölge Sorumlusu Abdullah Bayarak, İsrail'in Gazze'yi tecrit edip açlığa ve sefalete terk ettiğini belirterek, "Filistin acil yardım bekliyor' dedi.

M. Akif Yeşilkale
00:00 - 3/03/2008 Pazartesi
Güncelleme: 18:25 - 3/03/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Gazze yardım bekliyor
Gazze yardım bekliyor

Eskişehir'de Anadolu Gençlik Derneği'nin öncülüğünde Filistin ile ilgili "Gazze Raporu" isimli bir konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan İHH Ortadoğu Bölge Sorumlusu Abdullah Bayarak geçmişten günümüze Filistin ile ilgili bilgiler verdi. Geçtiğimiz günlerde İHH olarak Filistin'i ve Gazze'yi ziyaret ettiklerini belirterek, "Mağdur ve mazlum Filistinli kardeşlerimizin selamını getirdim" dedi.

Filistin'in kanayan bir yara olduğunu vurgulayan Bayrak, Filistin sorunu çözülmeden hiçbir sorunun çözülemeyeceğini hatırlatarak Mescidi Aksa'nın kutsal üç mekanından biri olduğunu ve Filistin sorunun aslında bütün Müslümanların sorunu olduğunu söyledi. İHH olarak Filistin'e öncelikle acil yardımlar yaptıklarını hatırlatan Bayrak, "Acil yardımlarımız dışında kalıcı yardımlarımız da oluyor. Hastane, okul, bilgisayar laboratuarı, eğitim merkezleri, yetimhaneler altyapı desteği, cami inşaatı, kuran kursu gibi kalıcı yardımlarda yaptık. Bunları hayırsever insanlarımız sayesinde yapıyoruz. Son Filistin'e gidişimizde bir amcamız evini satarak bize 30 bin dolar para verdi. 'Bununla Filistin'e Kuran Kursu yapın' dedi. Bu da bizi oldukça duygulandırdı. Filistin içerisinde Gazze adeta dünyadan tecrit edilmiş durumda. Her türlü yardıma muhtaç durumdalar. Yahudiler Gazze'de yaşayan kardeşlerimizi adeta ölüme mahkum etmişler. Onlara yardım yapılmasını bile engelliyorlar daha fazla dayanamayan filistinli kardeşlerimiz de en sonunda sınırı yıkıp Mısır tarafına geçerek ihtiyaçlarını giderdiler" şeklinde konuştu.


İSLAM DÜNYASI DUYARSIZ

İHH olarak onlara insani yardımdan başka ellerinden birşey gelmediğini belirten Bayrak, "Bu yardımları bile zor şartlarda yapmaya çalışıyoruz İsrail Devleti Filistinlileri adeta açlığa ve sefalete mahkum ederek onları yok etmeye çalışıyor malesef İslam Dünyası da buna duyarsız kalıyor" dedi.

Filistinlilerin hergün hertürlü işkencenin zulmün yıkım ve yıldırmanın reva görüldüğünü belirten Bayrak, "Orada çocuklar ilaçsızlıktan hastanede yatan hastalar elektriksizlikten ölüyorlar. Son elektrik kesilmesinde 80 kişi hayatını kaybetti" diye konuştu. Bayrak, Filistin'i Osmanlı zamanından beri İsraillilerin almaya ve oraya yerleşmeye çalıştıklarını ve Abdulhamit'in duruşunu hatırlattı. İsrail'in Mescid-i Aksa ile ilgili farklı emelleri olduğuna da değinen Bayrak, "Filistin topraklarını ele geçirmiş bulunan işgalci İsrail Devleti bunlarla yetinmeyerek Mescidi Aksa'nın altını sözde Süleyman Mabedi'nin kalıntılarına ulaşmak amacıyla kazılar yapıyor. Mescit şu ana yıkılmaya yüz tutmuş durumda. Yahudilere artık bir dur denilmeli onlar Süleyman Mabedini yapmayı kafalarına koymuşlar hatta maketlerini bile yapmışlar aşama aşama Mescidi Aksa'yı yıkmak istiyorlar" dedi.


16 yıl önce