|

Gazze'den ders çıkardık

"Filistin'e Yol Açık Konvoyu" Gaziantep ve Kilis katılımcıları, Gazze'de yaşananları milletle paylaştı. İHH Kilis Temsilcisi Hüseyin Külekçioğlu, Filistin'deki Müslümanların bütün olumsuzluklara rağmen büyük umutlar beslediklerini belirterek, "Onları görünce şarj olduk, Gazze bizi utandıracak kadar ders verdi" dedi.

Yaşar Yavuz
00:00 - 15/01/2010 Cuma
Güncelleme: 16:54 - 15/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
Gazze'den ders çıkardık
Gazze'den ders çıkardık

Filistin'e Yol Açık Konvoyu'nun Gaziantep ve Kilis katılımcıları Şahinbey Belediyesi Konferans Salonu'nda izlenimlerini halkla paylaştı. Kur'an-ı Kerim'den Fetih Suresi'nin okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Gaziantep İnsani Yardım Derneği Başkanı Şükrü Okudan yaptı. Konuşmada İHH'nın faaliyetlerinden bahseden Okudan, muhtemelen önümüzdeki mart ayında gemi ile yapılacak olan yeni bir konvoy çalışmalarının şimdiden başladığını dile getirdi.

Daha sonra programda katılımcılar Filistine Özgürlük Konvoyu'nun misyonunu, konvoy güzergahındaki ülkelerin konvoya olan tutumlarını, Mısır'da yaşanan engelleme çabalarını, Gazze'de yaşanan insanlık dramını ve Gazze'lilerin ambargoya rağmen, inanç ve azimet örneği göstererek nasıl ayakta kaldıklarını izleyicilere aktardılar. Konvoyun Kilis katılımcılarından İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kilis Temsilcisi Hüseyin Külekçioğlu, Filistin'deki Müslümanların bütün olumsuzluklara rağmen büyük umutlar beslediklerini belirterek, "Onları görünce şarj olduk, Gazze bizi utandıracak kadar ders verdi" dedi.


17 MİLLETEN ÇEŞİTLİ İNSANLAR VARDI

Külekçioğlu, Filistin'e gitmekle aslında kendi kendilerine yardım ettiklerini ifade ederek, Filistin'de beklemedikleri kadar bir sevgi ve ilgi ile karşılaştıklarını söyledi. Gaziantep katılımcılarından Bülbülzade Vakfı İl Temsilcisi Turgay Aldemir ise, "Filistin kanaması durmayan bir yara gibidir. Sayabildiğimiz kadarıyla 17 milleten çeşitli insanlar ve Müslümanlar vardı; hepsinin farklı yanları vardı. Ama bu farkların hiç biri bizim kardeşliğimize ters değildi" diyerek Filistin'in birleştirici özelliğine vurgu yaptı. Gaziantep katılımcılardan İHH Gaziantep Şube Başkanı Şükrü Okutan, da bahar aylarında tekrar Filistin'e yardım konvoyunun olacağını bildirdi. Program sonunda ise Filistin meşru Başbakanı İsmail Haniye'nin imzalayarak Bülbülzade Vakfı ve Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir'e hediye ettiği Filistin Atkısı geliri Filistin halkına bağışlanmak üzere açık arttırma ile satıldı.



14 yıl önce
default-profile-img