|

Geleceğin mühendisleri İzmir Üniversitesi'nde yetişiyor

Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre yapılan üniversite kayıtlarının ardından ÖSYM tarafından hiçbir üniversiteye yerleştirmesi yapılmayan öğrencileri ek kontenjan telaşı sardı. Yeni açılan mühendislik bölümlerine de öğrenci alınacak.

Yeni Şafak
00:00 - 4/10/2010 Pazartesi
Güncelleme: 18:11 - 4/10/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Geleceğin mühendisleri İzmir Üniversitesi'nde yeti
Geleceğin mühendisleri İzmir Üniversitesi'nde yeti

150 bin öğrenci için üniversite eğitimi alma şansını yeniden sağlayan ek kontenjan tercih dönemi, İzmir Üniversitesi'nde büyük heyecana sahne oldu. Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre yapılan üniversite kayıtlarının ardından ÖSYM tarafından hiçbir üniversiteye yerleştirmesi yapılmayan öğrencileri ek kontenjan telaşı sardı. 150 bin öğrencinin yeniden tercih yapma hakkına sahip olduğu bu dönem, İzmir Üniversitesi internet sitesinin günlük tıklanma sayısını 20 binin üzerine, ziyaretçi sayısını ise 274 bine çıkardı.


BÖLÜMLERE DİKKAT

Başta Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümlerine ek kontenjan yerleştirmeleri ile öğrenci almaya hazırlanan üniversitede Fen Edebiyat Fakültesi'nde Psikoloji bölümüne 1 tane yüzde 50 burslu, İngilizce Öğretmenliği bölümüne 30 ücretli, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri bölümüne 1 burslu, 28 ücretli öğrenci alınacak. Ayrıca Hukuk bölümüne 9, İşletme bölümüne 37 ücretli, 1 yüzde 50 burslu, Uluslararası İlişkiler bölümüne 14 ücretli, 1 yüzde 100 burslu, Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümüne 38 ücretli, Hemşirelik bölümüne 22 ücretli, 1 yüzde 50, bir de yüzde 100 burslu, Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümüne 18 ücretli, 3 yüzde 50 burslu, Bilgisayar Programcılığı bölümüne 31 ücretli, 3 yüzde 50 burslu, Elektronik Haberleşme Teknolojisi bölümüne 22 ücretli, 2 yüzde 50, 1 yüzde 100 burslu öğrenci alınacak.


EK KONTENJAN DÖNEMİ İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ

İzmir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kayhan Erciyeş, “Ek yerleştirme döneminde sınavı kazanıp da herhangi bir üniversiteye yerleştirilemeyen 150 bin öğrenciye yeni bir şans doğacak, bu yüzden yerleştirilmesi yapılmamış tüm öğrencilerimizin ek kontenjan dönemini iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz” dedi. İzmir Üniversitesi bünyesinde ek kontenjan döneminde de tercih merkezi ile üniversite adayı öğrencilere ve velilere yardımcı olmaya çalışacaklarını dile getiren Erciyeş, “İnternet sitemizin ziyaret sayılarına baktığımızda, ek kontenjanda doluluk oranımızın yukarılara çıkacağını görmek bizi daha da mutlu ediyor. Özellikle yeni açtığımız mühendislik bölümlerimizde, mühendisliğin felsefesini de bilen, teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilen, yönetici vasıflı mühendisler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Türkiye'nin en modern şehirlerinden İzmir'de, dünya çapında kaliteli akademik eğitim almak isteyen tüm öğrencilerimizi İzmir Üniversitesi'ne bekliyoruz" diye konuştu.


13 yıl önce