|

Gönen'e hayran kaldılar

Merkezi İstanbul'da bulunan Neval Kültür Merkezi'nin üç yöneticisi bir dizi ziyaret için geldikleri Balıkesir'in Gönen İlçesi'ne hayran kaldılar.

Recep Maviş
00:00 - 22/12/2008 Pazartesi
Güncelleme: 18:33 - 22/12/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Gönen'e hayran kaldılar
Gönen'e hayran kaldılar

NKM Yönetim Kurulu Başkanı Gülay Dinç, "Bundan böyle Gönen'in gönüllü turizm elçisi olacağım" dedi. Dinç, "Türkiye'mizin dört bir yanı mutlaka çok güzeldir fakat Balıkesir'in bu şirin ilçesinin güzelliği daha bir başka gibi geldi bana. Hayatımda ilk defa geldiğim Gönen'den beğeni anlamında çok hoş duygu ve düşüncelerle ayrılıyorum. En kısa zamanda yeniden geleceğim" diye konuştu. Dinç ve beraberindekiler geldikleri Gönen'de önce ilçe Kaymakamı Bekir Dınkırcı'yı ziyaret ettiler. Dınkırcı ile kültür ve sanat etkinlikleriyle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Dinç, ilçenin tiyatro salonunu çok beğendiklerini ve çok yakında bir oyun sergileyeceklerini ifade etti. Tamer Dursun'un 'Renkler Ülkesi' adlı oyununun yanı sıra engelli sanatçı Neval Dinç'in de halen İstanbul'da devam etmekte olan puzzle resim sergisini Gönen'e taşımak istediklerini belirtti. Kaymakam Bekir Dınkırcı da ilçeye atandığından beri 24 saatin 16 saatini yoğun çalışma içinde geçirdiklerini belirterek, "Gönen pek çok yurt ilçemizden daha farklı bir yer. Eğitim ve üretim eksikliği içindeki ilçemizin bu anlamdaki problemlerini çözüyoruz. Gönen çok yakında bir ihracat ilçesi olacak. Bilgiyle ürettiklerini aklı ve zekâsıyla paraya dönüştürecek. Bunun için devlet olarak elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Kültür ve Sanat etkinlikleri açısından da fazlaca bir eksikliği olmayan Gönen'in kendi içinde hizmet veren sanat dernekleri olduğuna işaret eden Dınkırcı, "NKM'nin ilçemizde sergileyeceği oyunla daha renkli hale geleceğiz" diye konuştu. NKM heyetinin Kaymakam Dınkırcı ile yaptığı görüşmede İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Tuncer'le ilçe Kültür Müdürü Hasan Fidan'da hazır bulundu. Heyet daha sonra Gönen Anadolu Lisesi'ne geçerek Okul Müdürü Mehmet Yılman'ı ziyaret etti. Kültür ve sanat konularında hassasiyetiyle bilinen Yılman'a NKM'nin çalışmalarıyla ilgili bilgi verildi. Yılman, NKM oyuncularını Gönen'de görmek istediklerini belirterek, "Sizleri izlemek bizim içinde büyük zevk olacaktır" dedi.


15 yıl önce