|

Gümüşhane doğalgaza ilk çakmağı 2008'de çakacak

Belediye ile Çoruhgaz Bölge Müdürlüğü arasında doğalgaz protokolü imzalandı. Belediye Başkanı Mustafa Canlı doğalgazın Eylül 2008' de Gümüşhane'ye geleceğini belirterek "İlk çakmağı 1 yıl sonra çakacağız" dedi.

GÜMÜŞHANE (İHA)
00:00 - 30/09/2007 Pazar
Güncelleme: 18:03 - 30/09/2007 Pazar
Yeni Şafak
Gümüşhane doğalgaza ilk çakmağı 2008'de çakacak
Gümüşhane doğalgaza ilk çakmağı 2008'de çakacak

Gümüşhane Belediyesi ile Çoruhgaz Bölge Müdürlüğü arasında doğalgaz protokolü imzalandı. Belediye Başkanı Mustafa Canlı doğalgazın Eylül 2008' de Gümüşhane'ye geleceğini belirterek "İlk çakmağı 1 yıl sonra çakacağız" dedi.

Gümüşhane Belediyesi ile Çoruhgaz Bölge Müdürlüğü arasında doğalgaz protokolü imzalandı. Belediye Başkanı Mustafa Canlı ile Çoruhgaz Bölge Müdürü Tamer Akaslan arasında imzalanan protokol sonrası taraflar yaptıkları açıklama ile Gümüşhane'ye doğal gazın Eylül 2008 tarihinde geleceğini söylediler.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, yaptığı açıklamada şunları söyledi:" Çoruhgaz Bölge Müdürlüğü ile doğalgaz protokolünü imzalamış bulunuyoruz. İmzalanan Protokol gereği doğalgazı 18 ay içerisinde Gümüşhane'ye getirme zorunluluğu var. Şirket ile 30 yıl süreli bir sözleşme imzalandı. Çoruhgaz 30 yıl süreyle Gümüşhane ve Bayburt doğalgaz işletmeciliğini yapacak. Belediye olarak yüzde 5'le bedelsiz olarak şirket ortağı olduk. Belediye meclisimizden karar aldık. İçişleri Bakanlığına onay için göndereceğiz. Ben, öncelikle doğalgazın ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu konuda katkı sağlayan, başta siyasi irade olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Belediye olarak doğalgazın en hızlı bir şekilde ilimize gelmesi ve yaygınlaşması için elimizden geleni yapacağız. " dedi.

Çoruhgaz Bölge Müdürü Tamer Akaslan, ise 1 yıl içerisinde doğalgaz alt yapısını tamamlayacaklarını belirterek " Enerji Piyasası Denetleme Kurulu'nun açmış olduğu ihaleye katılan tek firmayız. Şirketimiz Gümüşhane ve Bayburt illerine doğalgazı getirerek 30 yıl işletmeciliğini sürdürecektir. Yeniyol köyünden geçen doğalgaz boru hattından il merkezine kadar olan 15 kilometrelik bölümü karayolunu takip ederek merkeze kadar doğalgazı getireceğiz. 18 ay içerisinde doğalgazı şehre getirmek zorunluluğumuz var. Ancak, biz bunu altı ay daha öne alarak 1 yıl içerisinde Gümüşhane'ye getireceğiz. Bu süre daha erken de olabilir. Her bina önüne kadar doğalgaz şebekesini getirme zorunluluğumuz var. " dedi.

17 yıl önce