|

Gürcistan Türkiye ile işbirliğine hazır

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu'yu ziyaret eden Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Grigol Mgaloblishvili, ülkeleri ile Türkiye'nin ortak geleceği olduğuna inandığını, kısa, orta ve uzun vadede çıkarlarının örtüştüdüğünü belirtti ve her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi

İha
00:00 - 9/03/2007 Cuma
Güncelleme: 17:51 - 9/03/2007 Cuma
Yeni Şafak
Gürcistan Türkiye ile işbirliğine hazır
Gürcistan Türkiye ile işbirliğine hazır

Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Grigol Mgaloblishvili, Gürcistan ile Türkiye'nin ortak geleceği olduğuna inandığını belirterek, 'Bizim kısa, orta ve uzun vadede çıkarlarımız örtüşmektedir. Dolayısıyla her türlü işbirliği yapabiliriz' dedi.

Mgaloblishvili, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu'yu makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Mgaloblishvili, Vali Aydoğdu ile Batum Havalimanı, Sarp Sınır Kapısı'nın modernizasyonu, ticari konular ve her iki ülke vatandaşlarının yaşadığı sorunlarla ilgili konuları dostane ortamda ele aldıklarını söyledi. Gürcistan ile Türkiye arasında önemli gelişmeler yaşandığını belirten Mgaloblishvili, 'Özellikle son dönemde neticeye dönük projelerimiz var. Zannediyorum ki bu yaklaşım, bu vizyon ile her şey bizim istediğimiz gibi hayata geçecek. Zaten iki ülke arasında son derece ciddi, dünya çapında projeler gerçekleştiriliyor' diye konuştu. Mgaloblishvili, TAV tarafından inşa edilen Batum Havalimanı'nın her açıdan çok önemli olduğunu, simgesel özelliği de bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi: 'İsviçre ve Fransa aralarında bir havalimanı paylaşıyorsa, niye bu bölgede aynısı olmasın. Niye Gürcistan ile Türkiye bir hava limanını paylaşmasın. Bu bizim dostluğumuzun, birlikteliğimizin de göstergesidir. Zaten Gürcistan, Türkiye'yi ekonomik alanda bir uzantı olarak görüyor. Dolayısıyla tek bir ekonomik alan yaratmamız gerekli. Bu, her iki ülke vatandaşlarının da çıkarına olacak ve herkes kazanacak.' Gürcistan'daki en önemli projelerin Türk müteahhitler tarafından hayata geçirildiğini belirten Mgaloblishvili, 'Havalimanı, hastane, okul, yol inşaatı Türk müteahhitler tarafından yapılıyor. Ben, bizim ortak geleceğimiz olduğuna inanıyorum. Bizim kısa, orta ve uzun vadede çıkarlarımız örtüşmektedir. Dolayısıyla her türlü işbirliği yapabiliriz' şeklinde konuştu.


Mgaloblishvili, Artvin'in Camili bölgesinden, Gürcistan topraklarına geçerek tekrar Türkiye'ye girecek şekilde yapılması planlanan yol çalışmasına da değinerek, 'Camili bölgesindeki yol çok önemli bir konu. Bölgenin coğrafik yapısından dolayı Camili Vadisi'ndeki yollar kış aylarında kapanıyor. Artık geçici çözümler bize yetmiyordu. Bu konuda kalıcı çözüm üretmemiz gerekiyordu. Ben Vali beye teşekkür etmek istiyorum. Bu yol yapımı son derece önemli. Bu proje, vatandaşların günlük hayatlarını da etkileyen bir proje' diye konuştu. Ziyaret sonrası Hükümet Konağı Protokol girişinde açılan Atatürk Fotoğrafları sergisini de gezen Büyükelçi Mgaloblishvili, burada ziyaretçi defterini imzaladı.


17 yıl önce