|

Gürsu, Bursa'nın alternatif sporlarının üssü oluyor

“Doğa Sporları ve Alternatif Turizm Fuarı” ile Gürsu'nun alternatif doğa sporları alanında sahip olduğu doğal potansiyel tanıtıldı. Bursa'nın turizminin daha da gelişmesini sağlayacak potansiyeli bulunan ilçelerinden Gürsu, alternatif turizmde cazibe merkezi oluyor.

Barış Gülkaya
00:00 - 17/04/2012 Salı
Güncelleme: 17:21 - 17/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Gürsu, Bursa'nın alternatif sporlarının üssü oluyo
Gürsu, Bursa'nın alternatif sporlarının üssü oluyo

Gürsu Belediyesi tarafından, Merinos Kültür Merkezi'nde, 13-16 Nisan 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Doğa Sporları ve Alternatif Turizm Fuarı” ile Gürsu'nun alternatif doğa sporları alanında sahip olduğu doğal potansiyelin ve bu alanda yapılmakta olan çalışmaların tanıtılarak, ilçenin ulusal ve uluslararası turizm alanında öne çıkarılması amaçlandı. Dört gün süren fuarın açılışı, Gürsu Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş, Gürsu protokolü ve sivil toplum kuruluşları, Belediye personeli ve ilçe halkının katılımıyla yapıldı. Fuar kapsamında, ilçede yapılan 10 farklı spor dalı tanıtıldı.


7 YILDIR ÇALIŞMA YAPIYORUZ

Gürsu'nun varolan potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek, ilçenin turizm alanında gelişimini sağlamayı amaçladıklarını belirten Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, “İlçemizde alternatif turizm imkanlarının oluşturulması yönünde 7 yıldır çalışma yapıyoruz. Bursa Arap turizmi merkezi oluyor. Orta Doğu'ya doğru bir açılım söz konusu. Bursa'daki turizm hareketinde 'biz de varız' demek istiyoruz. Bizim de alternatiflerimiz var. Bursa' nın alternatif turizminde cazibe merkezi olmak istiyoruz. Bu amaçla, gerçekleştirdiğimiz bu fuarda, bize destek olan TÜRSAB Başkanı Sayın Mehmet Akkuş' a da teşekkür ediyorum. İlçemizin tur acentalarının programlarında yer almasının sağlanmasında desteklerinin devamını diliyorum. Fuarımızın da ilçemizin gelişimine katkı sağlamasını temenni ediyorum” dedi.


TÜRSAB DESTEK OLACAK

Başkan Özcü, etkinlik kapsamında, tüplü dalış eğitimini başarı ile bitiren öğrencilere sertifikalarını verdi. Katılımcılarla birlikte fuarda bulunan stantları tek tek gezen Başkan Özcü, okçuluk standında yaptığı atışta ise hedefi 12'den vurmayı başardı. Fuar kapsamında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Mehmet Akkuş ve Yönetim Kurulu üyeleri, muhtarlar, basın mensupları ve alternatif sporlarla ilgilenen sporcuların katılımıyla, Gürsu'daki alternatif spor alanları gezildi. Gezi kapsamında katılımcılara, Dışkaya Sosyal Tesisleri'nde, off-road ve yamaç paraşütü gösterileri sunuldu. İlçenin turizm alanında gelişmesi yönünde TÜRSAB olarak destek olacaklarını belirten TÜRSAB Başkanı Mehmet Akkuş, Gürsu'nun, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamına alınacağı ve tur acentelerinin programlarına dahil edilmesi yönünde çalışma başlatacaklarının sözünü verdi.


12 yıl önce