|

İzmir'de MOBESE dönemi başlıyor

Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, İzmir için büyük önem taşıyan MOBESE sistemi üç kademeli olarak çözüme kavuşacağını söyledi. Yılmaz, İçişleri Bakanlığı ve İzmir Valiliği'nin ortak yürüttüğü proje bittiğinde, kent 24 saat dijital olarak izlenebilecek.

İha
00:00 - 15/01/2010 Cuma
Güncelleme: 17:11 - 15/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
İzmir'de MOBESE dönemi başlıyor
İzmir'de MOBESE dönemi başlıyor

İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, İzmir'in güvenliği için büyük önem arz eden MOBESE sisteminin üç aşamalı olarak devreye gireceğini söyledi. Ercüment Yılmaz, Yeni Asır Televizyonu Şehir ve İmar programında Ali Talak'ın konuğu oldu. Yılmaz, "İzmir için büyük önem taşıyan MOBESE sistemi üç kademeli olarak çözüme kavuşacak. İlk kademesini geçmiş durumdayız. En kısa zamanda sistemi bitirip İzmir için kullanılır hale getireceğiz" dedi. İçişleri Bakanlığı ve İzmir Valiliği'nin ortak yürüttüğü proje bittiğinde, kent 24 saat dijital olarak izlenebilecek.


"ÜLKEMİN BAŞKENTİNDEN, SEVGİNİN BAŞKENTİNE GELDİM"

İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, uzun yıllar Türkiye'nin her yerinde görev yaptığını söyleyerek, "Ben değil, biz" düşüncesiyle hareket ettiklerini ve İzmir'deki başarıyı bu şekilde yakaladıklarını söyledi. Yılmaz, 'Önce İnsan' ilkesiyle çalıştıklarını belirterek "Mayısta İzmir'e ilk geldiğimde tüm çalışma arkadaşlarımın olduğu bir toplantıda onlara şunu söyledim:'Polisin bir yakınınıza nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de hiç tanımadığınız kişilere aynı şekilde davranın' uyarısında bulundum. Olaylara ve insanlara sevgi ile yaklaşıyoruz. İzmir yıllar boyu sevgi ve hoşgörünün kenti olmuş. Bu anlamda diyorum ki, "Ben ülkemin başkentinden, sevginin başkenti İzmir'e geldim"


"İSTANBUL, ANKARA, İZMİR POLİSİ DEĞİL, SADECE TÜRK POLİSİ VAR"

Yılmaz, İstanbul Polisi, Ankara Polisi ve İzmir Polisi şeklinde polis teşkilatını ayrı sınıflandırmanın doğru olmadığını söyledi. Yılmaz, "Devleti için çalışan ve vatandaşının güvenliğini sağlayan Türk Polisi var. Onları kentleriyle ayrıştırmak doğru değil. Hakkari'deki polis de, İzmir'deki polis de Emniyet teşkilatının çalışkan ve şerefli birer neferidir" dedi.


"OKUL VE DERSHANE ÖNLERİ KONTROL ALTINDA"

Yılmaz, "Tüm okulların giriş ve çıkışlarında gerekli önlemleri alıyoruz. Çocuklarımız bizim için çok önemli. Onları uyuşturucu belasında uzak tutmak ana hedefimiz. Bu anlamda okullara projeler yapıyoruz. Tiyatro ve halkoyunları çalışmalarımız var. Son olarak dershane önlerinde de aynı önlemleri almaya başladık. Çocuklarımızı ve gençliğimizi tüm belalardan korumaya çalışıyoruz" dedi.


"İZMİR'DE 956 BİN ARAÇ, 21 BİN PARK YERİ VAR"

Yılmaz, vatandaşların canlı yayında sordukları soruları da cevapladı. Trafikle ilgili bir soruya Yılmaz, "İzmir'de 956 bin kayıtlı araç var. Buna karşılık 21 bir araçlık kapalı açık otopark alanına sahip. Geri kalan araçlar bir şekilde ya trafikte seyrediyor ya da kaldırımları işgal ediyor" dedi. Ercüment Yılmaz, yerel yönetimlerle birlikte bu sorunun çözümüne katkı koyduklarını söyledi.


14 yıl önce