|

İzmir''de öncelik kentsel dönüşüm

Birinci derece deprem bölgesi olan İzmir'de, yeni dönemde görevlerine başlayan Konak, Karşıyaka, Karabağlar, Bayraklı ve Buca belediye başkanları, ''Kentsel dönüşüm öncelikli hedefimiz'' dediler. Başkanlar, kentsel dönüşüm projelerini nasıl yapacaklarının ipuçlarını Yeni Şafak Temsilcisi''ne anlattılar.

Vahap Dabakan
00:00 - 16/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:16 - 16/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İzmir''de öncelik kentsel dönüşüm
İzmir''de öncelik kentsel dönüşüm

Türkiye'nin deprem açısından en riskli illerinden biri olan İzmir'de yeni seçilen başkanların önceliği kentsel dönüşüm olacak. Birinci derece deprem kuşağındaki İzmir'de nüfusunun yarıdan fazlasına ev sahipliği yapan Konak, Karşıyaka, Karabağlar, Buca ve Bayraklı'nın çiçeği burnunda yeni Belediye Başkanları koltuklarına oturur oturmaz kendileriyle yaptığımız özel görüşmelerde ipuçları vermeye başladılar ve kentsel dönüşüm projelerini nasıl yapacaklarını Yeni Şafak Temsilcisi''ne anlattılar.

''SORUNLAR ÇÖZÜLECEK''

İzmir'in merkez ilçesi Konak'ın ilk Kadın Belediye Başkanı seçilen Sema Pekdaş, Konak'ta halkın mağdur edilmediği, yerinde bir kentsel dönüşüm olacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde ve koordineli çalışacaklarını belirten Pekdaş; ''Kimseyi yaşadığı mahalleden etmeden sağlıklı, güvenli, çevre ve altyapı donatıları eksiksiz yeni yaşam alanları yaratacağız. Bütün süreç, şeffaf ve demokratik şekilde yönetilecek.'' dedi.

''DÖNÜŞÜMÜN BAŞKENTİ OLACAĞIZ''

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, plansız ve çarpık yapılaşmanın en yoğun olduğu ilçelerden birinin Karabağlar olduğunu vurgulayarak, ilçede 50 bine yakın insanın kentsel dönüşüme tabi alanlarda oturduğunu söyledi. Önümüzdeki 5 yılda, Karabağlar'ın dönüşümün kenti olacağını belirten Başkan Selvitopu, "Karabağlar'da kentsel dönüşümü İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde, Türkiye'ye örnek bir proje gerçekleştireceğimize inanıyorum.'' dedi.

'MUTLU BİR KENT YAPACAĞIZ'

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, kentsel dönüşüm ile birlikte insanların sosyal ve kültürel alanda ihtiyaçlarına cevap verileceğini belirterek, ''Deprem riski yüksek bir kentte yaşıyoruz. Başta Alaybey, Tersane bölgesi, Örnekköy, Latife Hanım, İnönü ve Cumhuriyet gibi mahallelerde kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Projeleri hayata geçirirken halkın yararını gözeteceğiz. Otoparklarıyla, sosyal yaşam alanlarıyla, bol yeşilli, insanların yaşamaktan mutluluk duyacağı bir kent oluşturacağız'' diye konuştu.

'VATANDAŞI DİNLEYECEĞİZ'

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Bölgenin dönüşmesi bozmadan dönüşüm yerinde olmalıdır. Vatandaşlarla mutabakat, birlikte hareket etmek çok önemlidir. Vatandaşların hassasiyetlerini ön planda tutacağız. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın rahatını bozmadan, kentimize en uygun kentsel dönüşümü yapacağız. Buca'nın vizyonu için en önem verdiğimiz projelerin başında Kentsel Dönüşüm gelmektedir" dedi.

'DÖNÜŞÜM HIZ KAZANACAK'

Yerel seçimler sonrası ikinci kez mazbatasını alan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da, ''Bayraklı'da kentsel dönüşüme hız veriyoruz. Vatandaşın yüzde 80-90'ının 'evet' demediği hiçbir projede ben de yokum. Eğer bu kentsel dönüşüm vatandaşların rızasıyla olamayacaksa zaten olmaz. Amacımız burada yaşamanın cefasını çeken insanlara sefasını da yaşatabilmek. Başka yöntemlerle ilçemizde kent dönüşümünü kendiliğinden de yapabiliriz'' dedi.


10 yıl önce