|

Kahramanmaraş Doğukent taziye evi açıldı

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yapılan Doğukent Taziye evi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, taziye geleneğinin toplumda önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "İnsanların acılarının paylaşıldığı bu geleneği yaşatmak zorundayız" dedi.

Erdal Kır
00:00 - 6/11/2009 Cuma
Güncelleme: 17:18 - 6/11/2009 Cuma
Yeni Şafak
Kahramanmaraş Doğukent taziye evi açıldı
Kahramanmaraş Doğukent taziye evi açıldı

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından geçen yıl inşasına başlanan ve yaklaşık 500 bin TL'ye malolan Doğukent Taziye Evi törenle hizmete açıldı. Bay ve bayan olmak üzere 2 taziye salonu, mutfak ve lavabodan oluşan taziye evinin açılışında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, taziye evlerinden ikincisini hayata geçirdiklerini ifade ederek, bu sayıyı 5'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ise taziye kültürünün önemine değindi. Belediyenin yaptığı bu hizmeti çok olumlu bulduğunu belirten Tanılır, "Taziye ziyaretleri insanlarımızın acılarının paylaşıldığı çok önemli bir gelenek. Şehirleşmenin arttığı günümüzde de bu tür geleneklerimize daha fazla sarılıp yaşatmalıyız. Çünkü acılar paylaşıldıkça azalır. Bu nedenle belediyemizin yaptığı bu hizmeti çok olumlu ve yerinde buluyorum. Hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Müftü Yardımcısı Beyazıt Kanat'ın yaptığı dua eşliğinde Vali Tanılır, Belediye Başkanı Poyraz, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Nafi Baytorun, İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Okumuş, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç tarafından taziye evinin açılışı gerçekleştirildi.




14 yıl önce