|

Karacadağ'dan bölgeye 203 projeye 80 milyon TL

Şanlı Urfa Valisi Celalettin Güvenç, Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın bölge kalkınmasına ciddi katkı sağladığını belirtti.Güvenç: 'Ajansımız kurulduğu tarihten itibaren 203 projeye verdiği hibe desteğiyle bölgede 80 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirildi' dedi

Aa
00:00 - 1/06/2012 Cuma
Güncelleme: 16:36 - 1/06/2012 Cuma
Yeni Şafak
Karacadağ'dan bölgeye 203 projeye 80 milyon TL
Karacadağ'dan bölgeye 203 projeye 80 milyon TL

Şanlıurfa Valisi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Güvenç, ajansın kurulduğu tarihten itibaren 203 projeye verdiği hibe desteğiyle bölgede 80 milyon TL'lik yatırımın gerçekleştirildiğini söyledi.Vali Güvenç, Şanlıurfa'da gerçekleştirilen Karacadağ Kalkınma Ajansı 2012 yılı 1. dönem toplantısında yaptığı konuşmada, ajansın bölgenin kalkınmasına ciddi anlamda katkı sağladığını belirtti.

Hükümetin son yıllarda çeşitli kurum ve kuruluşlar aracılığıyla önemli bir bütçeyi bölge halkı için seferber ettiğini ifade eden Güvenç, 'Ajansımız kurulduğu tarihten itibaren 203 projeye verdiği hibe desteğiyle bölgede 80 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirildi. 54 kurum ve kuruluşa da teknik destek verildi. Bunun iyi bir performans olduğunu düşünüyorum' dedi.

KURUMLAR ARASINDA KOORDİNASYON SAĞLANIYOR

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun da Türkiye genelinde 26 kalkınma ajansının faaliyet gösterdiğini belirterek, kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması için 'Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu'nun oluşturulduğunu ifade etti.Ajansın geçen yıl turizm altyapısı ve KOBİ'lere yönelik Mali Destek Programı yürüttüğünü dile getiren Karakoyun, şunları kaydetti: Bölgede geçen yıl 62 KOBİ'ye destek verdik. Bunların 32 tanesi Şanlıurfa'da 30'u ise Diyarbakır'da bulunuyor. KOBİ'lerin proje uygulamaları halen devam ediyor. 2012 yılı için hazırlık ve destek çalışmalarımız devam ediyor. Bu anlamda gerek sivil toplum kuruluşlarına gerekse yerel yönetimlere teknik destek veriyoruz. Son 2 yılda mali ve teknik destekleme başta olmak üzere farklı konularda yaklaşık bin kişiye eğitim verdik. İzlemelerimizi etkin bir şekilde sürdürerek, projelerin zamanında tamamlanmasını sağlıyoruz.'

UYGULAMA 4 İLDE HAYATA GEÇİRİLDİ

İlhan Karakoyun, Türkiye'de 12 ilin 'Cazibe Merkezi'nin uygulanacağı il olarak belirlendiğine dikkati çekerek, 'Şu anda bu uygulama 4 ilde hayata geçirildi. Bu illerin ikisi bizim bölgemizdeki Diyarbakır ve Şanlıurfa'dır. Bu merkezlerin kaynaklarını da ajans üzerinden aktarıyoruz. Başarılı bir şekilde devam ettiği takdirde illerimize bundan sonraki süreçte de kaynak ayrılacağını düşünüyoruz' diye konuştu.Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin ile ajansın yönetim kurulu üyeleri katıldı.

12 yıl önce