|

Karataş Tabaklar Köyü Kur'an Kursu törenle hizmete açıldı

Tabaklar Köyü Aydınlar Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Kur'an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kız Kur'an Kursu, Karataş Müftülüğü'nün öncülüğünde hayırseverlerin maddi destekleri ile eğitim öğretime hazır hale getirildi.

Zeynep Yakar
00:00 - 15/02/2011 Salı
Güncelleme: 18:01 - 15/02/2011 Salı
Yeni Şafak
Karataş Tabaklar Köyü Kur'an Kursu törenle hizmete
Karataş Tabaklar Köyü Kur'an Kursu törenle hizmete

Adana'nın Karataş İlçesi Tabaklar Köyü Aydınlar Mahallesinde yapımı tamamlanan Kur'an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Karataş Müftülüğünün öncülüğünde hayırseverlerin maddi destekleri ile eğitim öğretime hazır hale getirilen Kız Kur'an Kursu; Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat, Adana Emekli İl müftüsü Mehmet Barış, İlçe Müftüsü Mehmet Fidan,köy muhtarı Süleyman Şimşek,çevre köylerden gelen misafirler ve Köy halkının katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılış programından önce Cuma vaazında konuşan Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat, 14 Şubat 2011 pazartesi akşamı idrak edilecek olan Mevlid Gecesi ve Hz. Muhammed'in doğumu, örnek hayatı ve peygambere tabi olmanın önemini anlattı. Daha sonra Cuma Namazı sonrasında açılışı yapılacak olan Kur'an Kursun dan ve Kur'an öğrenmenin önemine işaret etti. Kuran Kursu bahçesinde yapılan açılış törenine saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanıldı.


HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR


İlçe Müftüsü Mehmet Fidan'ın açılışta yaptığı konuşmada Kur'an Kurslarının hazır hale getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçen tüm hayırsever vatandaşlara teşekkür etti. Daha sonra Konaklı köyü İmam hatibi Mehmet Çakan'ın okuduğu Kur'an-ı Kerimle devam edildi. Açılışta son konuşmayı yapan Müftü İsmail Canbolat, Kur'an kursunun açılmasına öncülük yapan, destek olan, maddi manevi katkısı olan hayırseverlere destek ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Açılışı yapılacak olan Kur'an Kursunun sadece bayanlara yönelik değil aynı zaman da Yaz kurslarında kız ve erkek öğrencilere, akşamları büyük erkeklere, genç yaşlı demeden herkese hizmet vereceğinden bahseden Canbolat, Kur'an Kursunun hayırlı olması, sadece bu köye değil çevre köylere de faydalı olması, bu köy var olduğu sürece bu Kur'an Kursunun var olması temennisi ile sözlerini tamamladı. Daha sonra kürsüye gelen Adana Emekli İl Müftüsü Mehmet Barış, Kur'an kursunun açılışı ile ilgili dua yaptı. Açılışa gelen misafirlere lahmacun ve ayran ikram edildi.


13 yıl önce