|

Karpuz tarlada kaldı

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tüketimi azalan karpuz ve kavunlar tarlada kaldı.

Cihan
00:00 - 30/09/2007 Pazar
Güncelleme: 17:27 - 30/09/2007 Pazar
Yeni Şafak
Karpuz tarlada kaldı
Karpuz tarlada kaldı

Ramazan ayının karpuz hasat dönemine rastlaması tüketimi azaltırken, ürünlerinin yarısından fazlasının tarlalarda çürümeye başladığı belirtildi.

Mardin'den bu yıl karpuz ekimi için Muş'a gelen Musa Kalır, kiraladıkları taftalarda karpuz ve kavun yetiştirdiklerini, Ramazan öncesi satışların çok iyi olduğunu şuanda tüketimin durma noktasına geldiğini söyledi.

Muş'ta tütün ve pancara kota uygulamasının ardından alternatif ürün olarak köylülerin karpuz ve kavuna yöneldiğini söyleyen üreticilerden Şemdin Sosan, "Büyük köylerdeki üreticilerin yarısından fazlası kavun ve karpuz ekti. Bende kiraladığım tarlada karpuz kavun ektim. Bu ürünlerin hasat döneminin ramazan ayına denk gelmesi ile üreticilerin ürünleri ellerinde kaldı. Bu yıl emeğimizin karşılığını alamadığımız gibi zarar ettik. Geceleri soğuk gündüzleri çok sıcak olması satılmayan ürünlerimizin tarlada çürümesine yol açtı. " dedi.

Üreticiler Ramazan'dan önce karpuzun kilosunu 200-350 bin liradan satarken şimdi 3 karpuzu bir milyon liradan vermelerine rağmen alıcı bulamamaktan yakındı.

17 yıl önce