|

Kars Havaalanı'nda hummalı çalışma

Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle 2010'da temeli atılana Kars Havaalanı İç ve Dış Hatlar Terminali binasının kasım ayına yetiştirilebilmesi için çalışmalar hızlandırıldı.

İha
00:00 - 25/08/2012 Cumartesi
Güncelleme: 16:52 - 25/08/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Kars Havaalanı'nda hummalı çalışma
Kars Havaalanı'nda hummalı çalışma

Temeli 2010 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle atılan Kars Havaalanı İç ve Dış Hatlar Terminali binasının Kasım ayına yetiştirilebilmesi için çalışmalara hız verildi.

Yıllık 3 milyon yolcu taşıyacak Kars İç ve Dış Hatlar Terminal Binası'nın Kasım ayında hizmete girmesi için çalışmalara gece gündüz aralıksız devam eden ilgili firma havaalanı terminal binasının biran evvel bitirilmesi için yoğun çaba sarf ediyor.

Kars Havaalanı İç ve Dış Hatlar Terminal Binası'nın yapımını yakından takip eden AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç, Karslıların hak ettikleri hizmetleri fazlasıyla alacağını kaydettiler.

Milletvekilleri Ahmet Arslan ile prof. Dr. Yunus Kılıç; 'Terminal binamızın yıllık yolcu kapasitesi 2,5 milyon civarında 2 milyon planlanmış ama 2,5-3 milyona hizmet verebilecek durumda. Çalışmalar hızla devam ediyor. Binanın camları da takılıyor. Yani terminal binamız kendini göstermeye başladı. İnşallah Kasım ayında tamamlanarak açılışını hep birlikte yaparız. AK Parti hükümeti Kars'ı önemsiyor. Karslıları önemsiyor. Karslılar her anlamda hak ettikleri hizmetleri fazlasıyla alacaktır' dediler.

TERMİNAL BİNASI 3 MİLYON TL'YE MAL OLACAK

Her türlü yolcu konforunun düşünüldüğü, geniş ve ferah yolcu salonları ile rahat alışveriş ve dinlenme mekanlarına sahip kullanım alanlarını içinde barındıracak, Yeni İç ve Dış Hatlar Terminal Binası'nın toplam büyüklüğü 36 bin metrekare Kars'ın uluslararası uçuşlara açılması ve yapımı devam Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun da tamamlanmasıyla birlikte büyük ihtiyaç duyulacak hava terminalinin tamamlanarak hizmete girmesi Kars ile Dünya ülkeleri arasında da önemli bir hava koridoru da oluşturacak. Yıllık yaklaşık 3 milyon yolcu taşıyacak olan Kars İç ve Dış Hatlar Hava terminalinin 440 araç park kapasitesine sahip otoparkı bulunacak. Terminal binası tamamlandığında yaklaşık 3 milyon TL'ye mal olacak.


12 yıl önce