|

Kazan'ın sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu

Kazan Kent Konseyi ikinci dönemin dördüncü toplantısını yaptı. 12 maddelik gündemle toplanan Kent Konseyi'nde gündeme alınan konular konuşuldu, çözüm önerileri tartışıldı.

Yeni Şafak
00:00 - 4/10/2010 Pazartesi
Güncelleme: 18:24 - 4/10/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Kazan'ın sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu
Kazan'ın sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu

Toplantının gündemini ağırlıklı olarak Kazan'a üniversite açılması oluşturdu. Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda tarım, ulaşım, çevre ve sağlık, spor, eğitim-kültür, imar, gibi birçok konu masaya yatırıldı. Bu konularda genel kurulun onayına sunulan önergeler kabul edilerek görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi. Kent Konseyi Genel Sekreteri Zekeriya Ünsal, bir önceki toplantıda alınan kararların sonuçları hakkında genel kurula bilgi verdi.

İlçenin sorunlarını gözlemleyip bunları dile getiren konsey üyeleri, sorunların giderilmesi yönündeki çeşitli önerileri genel kurulun tartışmasına açtılar. Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ilçede yürütülen ve yakında başlayacak olan projeler hakkında genel kurulu bilgilendirdi. Kazan Kent Meydanı projesi için firmalarla görüşmelerinin devam ettiğini ve 2011 yılı baharında projenin hayata geçirileceğini vurgulayan Ertürk diğer yatırımları ise Efes Kavşağı olarak bilinen ve bir çok trafik kazasının meydana geldiği yerde Karayolları tarafından kavşak düzenlemesi yapılması, Kazan Ankara yolunun Kurtboğazı Susuz arasındaki bölümünün üç şerite çıkartılması, TAI Kavşağının tamamlanması ve Büyükşehir tarafından Kurtboğazı Barajında süren çevre düzenlemesinin önümüzde yıl sonuçlandırılması olarak açıkladı. Konuşmasında ağırlıklı olarak Kazan'a bir üniversite açılması konusu üzerinde duran Kaymakam Beyru gündemlerindeki en önemli maddenin üniversite olduğunu ve 2012 yılını kendilerine hedef olarak belirlediklerini söyledi. Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün doğum günü olduğunu öğrenen Kent Konseyi üyeleri hazırlattıkları pastayla başkanın kırkıncı yaş gününü birlikte kutladılar.

14 yıl önce