|

Kelani: Altepe, Balkanların başkanı

Kosova'nın Obiliç Belediye Başkanı Rexep Kelani, Başkan Recep Altepe'yi ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Başkanın, Bursa'da olduğu kadar Balkanlar'da da çok önemli çalışmalara imza attığını belirten Kelani, "Recep Altepe, yalnızca Bursa'nın değil Balkanların da belediye başkanıdır." dedi.

İsmail Hakkı Yoğurtçu
00:00 - 11/04/2009 Cumartesi
Güncelleme: 17:26 - 11/04/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Kelani: Altepe, Balkanların başkanı
Kelani: Altepe, Balkanların başkanı

Bursa'nın fethinin 683. yıl dönümü ve Osmangazi'yi anma etkinliklerine katılmak üzere kente gelen Osmangazi Belediyesi'nin Balkanlar'daki kardeş şehirleri Mamuşa, Starigrad, Kosova Obiliç, Çayır ve Kırcaali Belediye Başkanları, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi tarihi belediye binasında ziyaret etti. Kosova'nın Obiliç Belediye Başkanı Rexep Kelani, Başkan Altepe'nin, Bursa'da olduğu kadar Balkanlar'da da çok önemli çalışmalara imza attığını belirtti. Başkan Altepe'nin, Bursa ile Balkan kentleri arasında oluşan kardeşlik bağının mimarı olduğunu belirtirken, "Recep Altepe, yalnızca Bursa'nın değil Balkanların da belediye başkanıdır. Bugüne kadar her ihtiyaç duyduğumuz da yanımızda oldu. Bugün burada yaşanan kardeşliğin kurucusu da odur. Bundan sonra da gerek Balkanlar'da gerekse Bursa'da insana hizmet konusunda en iyi çalışmaları yapacağına inanıyorum." dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Osmangazi Belediyesi'nin Balkanlar'daki kardeş şehirlerinin belediye başkanlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Balkan Belediye Başkanları'nın Bursa'nın fetih coşkusuna renk kattığını belirten Başkan Altepe, "Bugüne kadar Osmangazi Belediyesi'nde Balkanlara yönelik yapılan çalışmalarımızı bundan sonra Büyükşehir'de de sürdüreceğiz. Bizim amacımız kültürlerin birbirleri ile olan bağların kopmamasıdır. Soğumaya başlayan dostluk ve kardeşlik bağlarını yeniden ısıtmaktır. Bundan sonra da bu hedef doğrultusunda Bursa'da ve Balkanlar'da birçok etkinlikte birlikte olmaya gayret göstereceğiz." diye konuştu.Tüm belediye başkanları kentlerini tanıtan ve simgeleyen birer hediyeyi Başkan Altepe'ye sunarken, Balkan şehirlerine katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Belediye Başkanları arasında Kelani'nin yanı sıra Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Starigrad Belediye Başkanı İbrahim Hacı Bajriç, Çayır Belediye Başkanı İzzet Mexhiti ve Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz ile çok sayıda belediye bürokratı da yer aldı.



15 yıl önce