|

Kentsel dönüşümde protokol imzalandı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ arasında inşa edilmesi düşünülen yapılar için protokol imzalandı. Başkan Zeki Toçoğlu, “Bu proje gerçekten çok önemli. Önemli başarılara imza atan TOKİ ile bir anlaşmaya vardık. Esnafımızın da onay vermesi halinde projeyi hayata geçireceğiz” dedi.

İsmet Yıldız
00:00 - 11/01/2010 Pazartesi
Güncelleme: 18:11 - 11/01/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Kentsel dönüşümde protokol imzalandı
Kentsel dönüşümde protokol imzalandı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından kamuoyuna sunulan Dörtyol Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde somut adımlar atılmaya başlandı. Kentsel Dönüşüm sonrası inşa edilecek yapılar için Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ arasında kati protokol imzalandı. Geçtiğimiz gün Genel Sekreter İbrahim Pehlivan ve İmar İşleri Daire Başkanı Zafer Poyraz ile birlikte TOKİ'nin İstanbul Ataşehir'deki Bölge Müdürlüğü'ne giden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile birlikte protokolü imzaladı. İmza töreni sonrası açıklama yapan Başkan Zeki Toçoğlu, “Büyük başarılara imza atan TOKİ ile bu protokolü imzalamakla projede artık somut adımlar atıyoruz. Bundan sonra esnafımıza gideceğiz. Esnafımızda projeye onay verirse, proje hayata geçecek” dedi.


DAHA MODERN VE DAHA SAĞLIKLI YAPI

Kentsel Dönüşüm Projesi'nin çok büyük bir proje olduğunu vurgulayan Başkan Toçoğlu, projenin Sakarya'nın tarihini değiştirecek nitelikte olduğunu söyledi. TOKİ yetkililerine olumlu yaklaşımlarından dolayı teşekkür eden Başkan Toçoğlu, “Hem şehrimizin mevcut sıkıntılarını giderebilecek hem de bölgedeki esnaflarımızın kurtuluşu olarak nitelendirilebilecek olan proje için TOKİ ile protokol imzalıyoruz. Bu proje ile şehrimiz daha modern daha çağdaş bir görünüme kavuşacak. Proje ayrıca şimdikinden çok daha iyi şartlar sunması hasebiyle esnafımıza büyük bir katkı sağlayacak” dedi.


ESNAF DA ONAYLAYACAK

Bundan sonra atılacak olan adımları da anlatan Başkan Zeki Toçoğlu, projenin esnafa sunulacağını ve onların da onayının alınacağını ifade etti. Zeki Toçoğlu, “Proje üzerindeki çalışmalarımızı büyük oranda tamamladık. TOKİ ile de görüldüğü gibi anlaşmaya vardık. TOKİ gerçekten büyük başarılara imza atmış bir kuruluşumuz. Başkanımız Erdoğan Bayraktar burada, biz buradayız. Biz esnafımızın menfaatlerini de düşünüyoruz. Biz bu çalışmalarımızı esnafımızın onayına sunacağız. Tanıtım ofislerimizle projeyi esnafımıza anlatacağız. Onlarında onay vermesi ile proje hayata geçecek” şeklinde konuştu.


BÜYÜK BİR ATILIM

Projenin hayırlı olmasını dileyen TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise, “Çok önemli bir protokole imza atıyoruz. Arifiye ve Erenler ilçelerinin sınırları içerisinde kalan Dörtyol, Türkiye'nin önemli bir kavşağı. Hem İstanbul Ankara aksı üzerinde, hem de Sakarya'dan Bilecik, Eskişehir ve Antalya'ya kadar uzanan yolun çok önemli bir kavşağı. Gelişen ve değişen çağdaş bir dünyada, Avrupa ile bütünleşmeye çalışan Türkiye'de Dörtyol'un bu şekilde kalması düşünülemezdi. Yaptıkları atımdan dolayı Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Konutla, sanayi ile örtüşen, modern hayatın gerektirdiği bütün donatılarla bezenmiş yeni bir modern kent için atılan adımdır bu.” diye konuştu.





14 yıl önce