|

Kentsel seferberlik Erzurum'dan başlayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte çarpık kentleşmenin yoğun olduğu illerden biri olan Erzurum'da incemelerde bulundu. Kentsel dönüşüm projelerini yerinde inceleyen Bayraktar, kentsel dönüşüm seferberliğini Erzurum'dan başlatacaklarını söyledi.

Cihan
00:00 - 2/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 17:24 - 2/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Kentsel seferberlik Erzurum'dan başlayacak
Kentsel seferberlik Erzurum'dan başlayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm seferberliğini Erzurum'dan başlatacaklarını söyledi.

Bakan Bayraktar, çarpık kentleşmenin yoğun olduğu illerden biri olan Erzurum'da incemelerde bulundu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın girişimiyle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile Erzurum'a gelen Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüm projelerini yerinde inceledi, 16 mahalleyi gezdi.

Geziler sırasında vatandaşların davetlerini kırmayan bakanlar, onlarla çay içip sohbet etti. Sohbet sırasında Bakan Bayraktar'ın kentsel dönüşümü İzmir'den başlatmak istediklerini söylemesi üzerine Bakan Recep Akdağ, “Kim önce Çevre ve Şehircilik Bakanı'nı şehrine götürürse oradan başlasın.” diye karşılık verdi. Bayraktar ise insanların yaşam kalitesini artırmak istediklerini belirtti. Kentsel dönüşüm için bir seferberlik başlatacaklarını aktaran Bayraktar, “Erzurum'un tarihine yakışır şekilde Anadolu'nun en kadim şehri olma özelliğini ön plana çıkarmak suretiyle, çok güzel bir kentsel dönüşüm yapacağız.” ifadelerini kullandı.


'NE YAPARSANIZ YAPIN BİZİ KURTARIN'

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden bakanlar daha sonra şehir turuna çıktı. Şehrin ekonomik olarak geri kalmış ve gecekondu yapıların bulunduğu Dağ Mahallesi'ni ziyaret sırasında vatandaşlar, Sağlık Bakanı Akdağ'a kentsel dönüşümün bir an önce başlatılması için istekte bulundu. Yaşlı bir vatandaş, Akdağ'a yaptıkları hizmetlerin çok başarılı olduğunu anlattı. Ardından da yaşadıkları mahalleye ilgili dert yanmaya başladı. Yaşlı vatandaş yaşam alanlarının çok kötü olduğunu anlatırken, Sağlık Bakanı Akdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı işaret ederek, “Sen bu adamı tanıyor musun?" diye sordu. Vatandaş, “Ben onu tanımıyorum. Seni tanıyorum. Başbakan'ı tanıyorum. Ne yaparsanız yapın bizi kurtarın.” diye cevap verdi.


BAKAN, ÇOCUK İŞÇİLERLE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

İncelemeler sırasında Abdurrahman Gazi Mahallesi'nde büfe önünde çay içen vatandaşların davetini kırmayan bakanlar burada çay içip sohbet etti. Bayraktar, kendi eliyle gazetecilere akide şekeri ikram etti. Vatandaşlar, Bakan Akdağ ve Bayraktar'ın konvoyunu meraklı gözlerle izledi. Recep Akdağ ve Erdoğan Bayraktar, Dağ Mahallesi'nde incelemelerde bulunmak üzere ilerlerken yolda çocuk işçileri görünce araçlarını durdu. Akdağ ve Bayraktar, çocuk işçilerle kısa süre sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

12 yıl önce