|

Kıbrıslı gençler Bursa'da Kur'an-ı Kerim öğrendi

Bursa İl Müftülüğü'nün Kıbrıslı öğrenciler için düzenlediği Yaz Kur'an Kursu güzel finalle sona erdi. Programda iki kız öğrenci kuran okudu.

A. Hulusi Gürbüzol
00:00 - 17/08/2008 Pazar
Güncelleme: 16:48 - 17/08/2008 Pazar
Yeni Şafak
Kıbrıslı gençler Bursa'da Kur'an-ı Kerim öğrendi
Kıbrıslı gençler Bursa'da Kur'an-ı Kerim öğrendi

Gece öğrencilerin sergilediği etkinliklerin sergilenmesiyle sona erdi. İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelerek yaz Kur'an Kursunu başarı ile tamamlayan öğrencileri kutladı.

Müftü Gündüz, Nilüfer Eğitim Merkezinde gerçekleşen kursa katkı veren Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer Belediyelerinin yanı sıra, sivil toplum örgütlerine teşekkür etti. Bu tür programlara bundan sonra da devam edeceklerini belirtti.

Öğrencilere hediyeler veren Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de, Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin her zaman yanında olduğunu maddi olarak desteklediğini belirterek, "Bu kardeşlerimize manevi olarak pek bir şey verememiştik. Şimdi görüyorum ki sacayağının eksik olan tarafı manevi katkıyı da sağlamış oluyoruz. Bu organizasyona katkı veren herkesi kutluyorum" dedi. Kıbrıslı öğrencilere Bursa'da yaşadıklarını ve bu kursun manevi hazzını Kıbrıs' ta aile ve arkadaşlarına anlatmalarını öneren Başkan Keskin, "Sizler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin hiç sönmeyecek aydınlık meşaleleri olacaksınız" diye konuştu. Etkinliğe, Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz, U.Ü. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, U.Ü. İlahiyat Fakültesi Öğretimi Üyesi Doç. Dr. Adem Apak, Diyanet İşleri Başkanlığı Nilüfer Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Sarıkaya, işadamı Ali Şardağ, dernek ve oda temsilcilerinin katıldı.


16 yıl önce