|

Kırşehir'de altyapı çalışmalarına hız verdi

Kırşehir Belediyesi imkân dâhilinde şehrin altyapı eksikliklerini gidermek için gayretle çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Teknik Başkan Yardımcısı Halil Tan, alt yapı çalışmalarına oldukça önem verdiklerini ve Kırşehir'in altyapı tesisinin çok eski olduğunu belirtti.

Alparslan Demirbaş
00:00 - 10/12/2009 Perşembe
Güncelleme: 17:07 - 10/12/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Kırşehir'de altyapı çalışmalarına hız verdi
Kırşehir'de altyapı çalışmalarına hız verdi

Şehrin altyapısına el atan Kırşehir Belediye ekipleri alt yapıyı yeniden kurmak için kolları sıvadı. Altyapı tesislerinin bir şehrin can damarı olduğunu belirten Kırşehir Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Halil Tan, alt yapı çalışmalarına oldukça önem verdiklerini ve Kırşehir'in altyapı tesisinin çok eski olduğunu belirtti. Halil Tan, "Faaliyete başladığı günden bu yana arıtma tesisi olmadığı için İğdecik deresine akan Organize Sanayii Bölgesinin atıkları; Gölhisar Mahallesi, İğdecik, Petlas Arıtma suyunu da alacak kanalizasyon kolektör hattı şehir ana kolektör hattına bağlanarak hizmete girmiştir. TOKİ konutlarının mevcut hattı şehrimizin Aksaray Yolu üzerinde devam eden Karayolları yol genişletme çalışmaları kapsamında şehir girişi güzergahının önümüzdeki yıl yapımına başlayacağımız Şehit Ekrem Ülker Caddesi ile beraber duble yol alarak çalışması doğrultusunda yol genişletme kazısı alanı içinde kaldığından yeni yapılan kolektör hattına deplase edilecektir" diye konuştu.


"KANALİZASYON DÖŞENİYOR"

Şehrin yükünü taşıyamayan ve yetersiz kalan kanalizasyon hatlarına ilave olarak yeni kanalizasyon şebeke hatlarının da yapıldığını belirten Tan, “İlk etapta Gölhisar Mahallesinin bir kısmı ile Organize Sanayii Bölgesinin bağlandığı 9bin metre uzunluğundaki 4yüzlük Körüğe boru hattına İğdecik, Gölhisarın diğer kısımları, Dinekbağın hat civarındaki kısımları ve TOKİ kanalizasyon hatlarının bağlantıları da önümüzdeki günlerde eklenecek “ dedi.

Hizmet kalitesini yükseltme doğrultusunda kanalizasyon arızası nedeniyle açılan bütün muayene bacalarının yükseltilerek yol üst kotu seviyesine getirildiğinin de altını çizen Tan, daha önceki arızalarda bacanın bulunduğu kısımda asfalt zemini komple bozmak zorunda kaldıklarını, hem zaman hem de maddi açıdan kayıpların hiçte azımsanamayacak ölçülerde olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi.

14 yıl önce