|

Kırşehir'in turizmi termal otelle gelişecek

TSO Başkanı Müfit Göçen, bitme aşamasına gelen 5 yıldızlı termal otelin Kırşehir'in turizm çıtasını yükselteceğini söyledi.

Alparslan Demirbaş
00:00 - 5/09/2009 Cumartesi
Güncelleme: 16:55 - 5/09/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Kırşehir'in turizmi termal otelle gelişecek
Kırşehir'in turizmi termal otelle gelişecek

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Müfit Göçen ve beraberindeki TSO Başkan Vekili Selehattin Ekicioğlu, TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Eşref Âşık ve Bülent Batı, 5 yıldızlı Makissos Termal Otel İnşaatını yapan Arteks inşaat ortaklarından İşadamı Oğuz Altın ve Kırşehirli işadamı Oğuz Altay Mavioğlu ile görüşerek, görüş alışverişinde bulundular. İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın iftar yemeği sonrasında Aşıkpaşa Restoran'da bir araya gelen heyet, Kırşehir'in özellikle termal ve üniversite yönüyle kalkınması konusunu konuştular. T

SO Başkanı Müfit Göçen, İşadamları Ercan Malkoç, Oğuz Altın, Kadir Ardıç ve Mehmet Malkoç tarafından yapımına başlanan ve bitme aşamasına gelen 5 yıldızlı termal otelin Kırşehir'in turizm çıtasını yükseltmede öncülük yapacağına dikkat çekerek, “ Kırşehir'in yıllardır özlemini çektiği 5 yıldızlı otel yatırımını şu ana kimse yapmadı. Yine bu şehrin yetiştirdiği İşadamlarımız Kırşehir'e sahip çıktılar ve birikimlerini memleketlerinin kalkınması için harcıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyor, yapılan otel yatırımının Kırşehir'e hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Termal otelimiz sayesinde Kırşehir'in termal yönü en iyi şekilde tanıtılacak ve Kırşehir'in suyu değer kazanacak. İşadamlarımızın bu yatırımının diğer yatırımcılara da örnek olmasını diliyor, teşekkür ediyorum “ dedi.


'GENÇ İŞADAMLARIMIZIN YOLU AÇIK OLSUN '

TSO Başkan Vekili Selahattin Ekicioğlu da, Kırşehir'in termal yönüyle yatırım almasının yanında bir başka sevindirici gelişmenin de üniversite binalarının yükselmesi olduğunu belirterek, “ Kırşehir'in kalkınma yolunda çıkış noktasının termal turizm ve üniversite olduğuna inanıyoruz. Bu iki yatırım adeta birbirini tamamlıyor. Gerek üniversiteleşmede gerekse termal tesislerin oluşmasında hızlı gelişmeler yaşanıyor. Ahi Evran Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Selahattin Salman'ın bu konuda ki gayretlerini biliyor ve takdirle karşılıyoruz. Bu bağlamda, gerek İşadamı Oğuz Altın ve ortaklarının gerekse İşadamı Oğuz Altay Mavioğlu'nun, Kırşehir'in yetiştirdiği birer değer olarak bugün kendi topraklarına hizmet etmeleri, bizleri ayrıca mutlu ediyor. Genç işadamlarımıza Kırşehir'in kalkınması yolunda ki desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz“ dedi.


'KIRŞEHİR GÖÇ ALAN BİR İL OLSUN'

İşadamı Oğuz Altay Mavioğlu ve Oğuz Altın da, Kırşehir'e hizmet etmekten dolayı duydukları mutluluğu dile getirerek, “ Kırşehir'in göç veren değil göç alan bir il olması gerekiyor. Kırşehir'den ayrılanların memleketlerini unutmayıp, şehrine sahip çıkması en büyük temennimizdir. Bir yandan üniversitenin gelişmesi bir yandan da termal yatırımların hızlanması, şehrimizin gelişmesine çok büyük etki edecek. Buna tüm kalbimizle inanıyor ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nüfus kâğıdında ' Kırşehir ' yazan ve Kırşehir dışında yaşayan tüm hemşerilerimizin, iş adamlarımızın, bürokratlarımızın memleketlerine sahip çıkması son derece önemlidir. Çünkü, ne olursak olalım dönüp, dolaşıp geleceğimiz yer yine Şirin Kırşehir'imizdir. Bunun bilincindeyiz ve Kırşehir'imize hizmet etmekten dolayı son derece mutlu ve gururluyuz “ dediler.


15 yıl önce