|

Kızılcık'tan Şalpazarı'na 5 milyonluk müjde

Şalpazarı ilçesini ziyaret eden Vali Recep Kızılcık, yıllardır yapımı süren Tonya-Erikbeli-Kadırga Yolu çalışmalarının en kısa sürede bitirileceği müjdesini verdi. Kızılcık, Trabzon'a gelen yaklaşık 21 milyon TL'nin 5 milyon TL'sinin bu yola aktarılacağını söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 15/01/2010 Cuma
Güncelleme: 17:09 - 15/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
Kızılcık'tan Şalpazarı'na 5 milyonluk müjde
Kızılcık'tan Şalpazarı'na 5 milyonluk müjde

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Şalpazarı ilçesini ziyaret ederek, ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Vali Kızılcık daha sonra Kaymakam Soner Zeybek'le bir araya geldi. Konuşmasında Tonya-Erikbeli-Kadırga Yolu çalışmalarıyla ilgili müjdeli bir haber veren Kızılcık, Trabzon'a gelen yaklaşık 21 milyon TL'nin 5 milyon TL'sinin bu yola aktarılacağını belirtti. Vali Kızılcık, “Yıllardır yapımı süren bu yolu bir an önce bitirmek için ne gerekiyorsa yapacağız” diyen Kızılcık, daha sonra Belediye Başkanı Fehmi Cengiz'i ziyaret etti. Burada ilçenin çöp konusundaki problemlerini anlatan Recep Kızılcık, Ağasar Deresi'nin Beşikdüzü'nden Şalpazarı'na kadar çöplerle kirletilmesinin doğal ortamın görüntüsünü mahvettiğini söyledi.

Çöp sorununun çözülmesi gerektiğini ifade eden Vali Kızılcık, “Bir tarafta yemyeşil bir doğa, diğer tarafta çöp. Bu, devlet ve toplum olarak bizim ayıbımızdır. Bu, Karadeniz Bölgesi'nin ciddi bir sorunudur” dedi.


'ÇÖPLERİ DOĞAYA ATMAYIN'

Rize ve Trabzon ili arasında yürüttükleri TRABRİKAB projesiyle her iki kentin çöpünü aynı çöp toplama alanına toplayarak bu soruna çözüm getirdiklerini anlatan Vali Kızılcık, Şalpazarı'ndaki çöp sorunun çözümünün de mümkün olduğunu kaydetti. Vali Kızılcık, ilçedeki çöp sorununun çözümü için öncelikli olarak çöplerin doğaya atılmaması gerektiğini ve bu konuda vatandaşlara eğitim verilmesinin gerektiğini vurgulayarak, özellikle bakkallarda naylon poşet yerine doğaya zararlı olmayan poşetlerin satılması gerektiğini vurguladı.


ÇÖP SORUNU İÇİN 1MİLYON LİRALIK KAYNAK AYRILDI

Bir naylon poşetin doğada yok olması için 30-40 yıl geçmesi gerektiğini dile getiren Vali Kızılcık, “İlçede bir organizasyon yapılarak çöp sorununu çözmek çok kolay. Ama en iyi temizlik kirletmemektir” diye konuştu. Vali Kızılcık, kırsaldaki çöp sorununu çözmek için İl Özel İdaresi'nin 2010 yılı bütçesinden 1 milyon lira ayırdıklarını belirterek, çöp sorununa el atıp bu sorunu çözeceklerini kaydetti. Belediye Başkanı Cengiz ise çöp sorununa ilişkin kendi ilçe sınırlarından dereye atılan çöplerin temizlenmesi için çalışma başlattıklarını ve bu temizlik çalışmasının Beşikdüzü ilçesine kadar devam edeceğini söyledi.


14 yıl önce
default-profile-img