|

Kocatepe'nin acı günü

Çift yumurta ikizleri ile adını Türkiye'ye duyuran Kocatepe İlköğretim Okulu'nun 14 yıllık Müdürü Fahrettin Ersan, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Mehmet Şimşek
00:00 - 23/12/2008 Salı
Güncelleme: 17:19 - 23/12/2008 Salı
Yeni Şafak
Kocatepe'nin acı günü
Kocatepe'nin acı günü

Fahretin Esan için, Kocatepe İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Yağan aşırı yağış altında yapılan törene, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Milli Eğitim Müdürü vekili Tahsin Nas, Müdür Yardımcıları Alican Usta ve Ömer Okuyucu, Canik Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, Canik İlçe Emniyet Müdürü Musa Bozkurt, okul müdürleri, meslektaşları, ailesi, öğrenciler ve sevenleri katıldı.

Türk eğitimine 39 yıl gibi bir uzun süre büyük hizmetleri geçen Fahrettin Ersan'ın hayatını kaybetmesinin kendilerini üzdüğünü belirten Başkan Osman Genç, "Özellikle 14 yıldır müdürlük yaptığı Kocatepe İlköğretim Okulu'nda Canik eğitimine çok büyük hizmetleri oldu. Geleceğimiz olan çocuklarımızın en iyi eğitim almaları için idarecilik görevini en iyi şekilde yerine getirdi. Ani olarak aramızdan ayrılması bizleri son derce üzdü. Canik'in ve tüm meslektaşlarımızın başı sağolsun" dedi. Samsun'un eğitim alanında büyük bir eğitim çınarını daha kaybettiğini dile getiren Tahsin Nas da, örnek idareciliği ile herkesin güvenini kazandığını ve bunun en güzel kanıtının ise yağan aşırı yağış nedeniyle okul bahçesini dolduran insanlar olduğunu söyledi. Meslektaşlarının omuzlarında ambülansa taşınan 3 çocuk babası Fahrettin Ersan'ın naaşı, doğduğu yer olan Ordu'nun Perşembe İlçesi Yumrutaş Köyünde kılınan ikindi namazının ardından toprağa verildi.


15 yıl önce