|

Konya Avrupa edebiyatı ile buluşuyor

Kültür Köprüleri programı çerçevesinde Goethe Enstitüsü tarafından birçok kurumun işbirliği ile gerçekleştirilen “Avrupa Edebiyatı Türkiye'de - Türk Edebiyatı Avrupa'da” adlı proje; edebiyat ve kültür aracılığıyla insani değerlerin yüceltilmesini ve kültürler arası alışveriş ile sivil toplum diyaloglarının geliştirilmesini amaçlıyor.

İsmail Poçan
00:00 - 10/12/2009 Perşembe
Güncelleme: 17:35 - 10/12/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Konya Avrupa edebiyatı ile buluşuyor
Konya Avrupa edebiyatı ile buluşuyor

Goethe Enstitüsü'nün, “Kültür Köprüleri” programı çerçevesinde Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen“Avrupa Edebiyatı Türkiye'de - Türk Edebiyatı Avrupa'da” adlı geniş kapsamlı kültür projesi 8 - 12 Aralık 2009 tarihleri arasında, yeni durağı Konya ile yoluna devam ediyor. 12 Aralık 2009 Cumartesi gününe kadar devam edecek proje kapsamındaki etkinliklerin açılışı Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nde Wolfgang Hohlbein ve Zafer Şenocak'ın okuma ve söyleşisi ile gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında; fantezi ve bilimkurgu romanları yazarı Wolfgang Hohlbein, 1989'dan bu yana Berlin'de yazarlık yaparak yaşamını sürdüren Ankara doğumlu Zafer Şenocak ise 12 Aralık'ta romanlarından bölümler okumaya ve gençlerle söyleşiler gerçekleştirmeye devam edilecek. 5 Mayıs 2009 tarihinde Diyarbakır'da başlayan Türkiye turuna; 8 Avrupa ülkesinden, eserleri daha önceden Türkçeye çevrilmiş 48 tanınmış çağdaş yazar konuk oluyor. Yazarların yanı sıra, fotoğraf sanatçıları, film yapımcıları ve müzisyenler de Türkiye'nin 24 kentindeki sanatseverlerle buluşuyor.Avrupa'da güncel sanat alanındaki gelişmeler ve yeniliklerle tanışma olanağı sunan projenin Türkiye turu, 16 Nisan 2010 tarihinde İstanbul'da 2010 Avrupa Kültür Başkenti kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilecek özel bir gala ile son bulacak.



14 yıl önce