|

Krize rağmen Aliağa'ya 40 milyon Avro'luk yatırım

Küresel ekonomik krize rağmen İzmir'e yatırımlara devam ediyor. Atik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ne 40 milyon Avro'ya mal olacak döküm parça üretim tesisi kuruyor. 80 bin metrekare alanda kurulacak ve 22 bin metrekare kapalı alana sahip olacak tesiste ilk etapta 250 kişi işe kavuşacak

İZMİR(CİHAN)-
00:00 - 20/04/2009 الإثنين
Güncelleme: 18:33 - 20/04/2009 الإثنين
Yeni Şafak
Krize rağmen Aliağa'ya 40 milyon Avro'luk yatırım
Krize rağmen Aliağa'ya 40 milyon Avro'luk yatırım

Ekonomik krizin yerini yeniden yapılanmaya bıraktığı günlerde İzmir'de Atik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ)'ne 40 milyon Avro'ya mal olacak döküm parça üretim tesisi kuruyor. Toplam 80 bin metrekare alanda kurulacak ve 22 bin metrekare kapalı alana sahip olacak tesiste ilk etapta 250 kişiye istihdam sağlanacak.

Temel atma töreninde konuşan ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, "Baykuşlar ülkenin çıkmaza girdiğini söylüyor, güvercinlerse yatırım, üretim, iş yapıyor." dedi. Atik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kamil Atik, düzenlenen programda yaptığı konuşmada, yıllık 20 bin ton kapasiteyle porya, fren kampanası, karter, volant, diferansiyel kutusu, iş makinesi parçaları, aks kutuları, vana ile pompa gövde ve parçaları, muhtelif makine parçalarıyla 35 bin ton gri sfero döküm parçaları üretileceğini ifade etti. Türkiye'nin dünya döküm üretiminde dördüncü sırada bulunduğunu dile getiren Atik, sektörde 2007 yılında 3 milyar dolar değerinde 1,3 milyon ton üretim yapıldığını, bunun 2 milyar dolarının ihracat geliri olarak ülkeye kazandırıldığını, girdilerin Türk Lirası ile tedarik edildiğini söyledi. Atik, tesisin 2010 Haziran ayında devreye girmesinin planlandığını, yatırım kararını krizden önce aldıklarını, ancak yine de devam edeceklerini vurguladı.


GELİN ALİAĞA'YA YATIRIM YAPIN

ALOSBİ Başkanı Akkan ise işsizlik oranının yükseldiğini ifade ederek, İzmir'de her yıl 5 bin fabrika kurmak gerektiğini söyledi. Akkan, sanayicilere de, 'Arsa aramayı bırakın, gelin Aliağa'da yatırım yapın. Organize Sanayi Bölgemizde her şey var. Bir hafta içinde temel atabilirsiniz.' diye seslendi. EBSO Başkanı Yorgancılar da 2008 Ekim ayından bu yana krizle yatılıp krizle kalkıldığını ifade ederek, ülkenin kalkınması için üretim, yatırım ve istihdam sağlama gerçeğini gözardı etmenin mümkün olmadığını söyledi. Programa katılan Vali Kıraç ise kalkınmanın yollarının arandığını, bunun için de yatırım yapılırken ekolojik dengeyi korumaya büyük özen gösterildiğini ifade etti.Başkan Kocaoğlu da İzmir'in organize sanayi bölgeleriyle büyüyeceğini belirterek, "Burası yüzde 60-70 dolmadan başka sanayi bölgesi yapılmayacak. İhtisas organize sanayi bölgeleri istisna olabilir. Yeni organize sanayi bölgeleri, israf anlamına gelmektedir' dedi. Konuşmaların ardından katılımcılar, ilk harcı dökerek tesisin temelini attı.


٪d سنوات قبل