|

KTO-Karatay'da zil çaldı

KTO-Karatay Üniversitesi'nin 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. Rektör Mehmet Babaoğlu, üniversitenin aslında yeni değil 700 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirtti. Babaoğlu, "Üniversitemiz gerçekten köklü bir tarih ve kültüre sahip bir üniversitedir. 700 yıllık eğitiminin ardından eğitimine 90 yıl ara veren üniversitemizi tekrar hayata geçirmek bizim için büyük bir gurur" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 4/10/2010 Pazartesi
Güncelleme: 18:22 - 4/10/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
KTO-Karatay'da zil çaldı
KTO-Karatay'da zil çaldı

Konya Ticaret Odası (KTO)-Karatay Üniversitesi'nin 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. KTO-Karatay Üniversitesi amfi salonunda düzenlenen açılış törenine üniversite rektörü Prof. Dr Mehmet Babaoğlu, KTO Yönetim Kurulu ve üniversitenin mütevelli heyeti başkanı Hüseyin Üzülmez, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan KTO-Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, üniversitenin aslında yeni değil 700 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, "Üniversitemiz gerçekten köklü bir tarih ve kültüre sahip bir üniversitedir. 700 yıllık eğitiminin ardından eğitimine 90 yıl ara veren üniversitemizi tekrar hayata geçirmek bizim için büyük bir gurur. Şu an üniversitemizde 25'i akademisyen, 7'si araştırma görevlisi 32 akademik personel bulunuyor. Üniversitemiz bünyesinde 3 fakültede 6 lisans programıyla şu an itibariyle 250 öğrencimize eğitim veriyoruz. Ek yerleştirmeler sonucu bu sayının artacağına inanıyorum. Bizim üniversitemiz öğretmeden çok öğrenme temelinde kurulmuş bir üniversite. Teorik bilginin yanı sıra pratik bilgiye de önem vereceğiz. Öğrencilerimiz, son 2 yıllarında okudukları bölüme göre belirlenen kurum, kuruluş ve firmalarda pratik yapacaklar. Yani ilimizde bulunan firmalar, kurumlar, Sivil Toplum Kuruluşları bizlerin uygulama laboratuarı olacak. Bunun yanı sıra öğrencilerimizi son yıllarında Erasmus programıyla yurt dışı eğitimine göndermeyi planlıyoruz. Biz, başaracağımıza inanıyoruz. Bu üniversiteden mezun olan herkes yüksek bir özgüvene sahip olacak. Yeni eğitim-öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


4 ÜNİVERSİTEMİZ OLACAK

KTO-Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Üzülmez ise üniversitede okuyacak öğrencilerin icat eden, oluşturan, planlayan kişiler olarak yetişmesi gerektiğini ifade ederek, "700 yıl eğitim veren ve 90 yıl eğitimine ara veren böyle köklü bir üniversiteyi tekrar hayata geçiren yönetimin içinde olmaktan gerçekten büyük mutluluk duyuyorum. Biz KTO olarak Konya'yı bir üniversiteler şehri yapma hedefimizi hep dile getirdik. Bugün bunun gerçekleştiğini görmek bizi mutlu ediyor. Konya Üniversitesi'nin de açılmasıyla 2'si devlet 2'si vakıf olmak üzere 4 üniversitemiz olacak. Gerek nüfusu, gerekse büyüyen ekonomisiyle Konya'ya daha fazla üniversite açılacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından KTO-Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, öğrencilere ilk dersi verdi.

14 yıl önce