|

Mağdurlar için güçlerimizi birleştirelim

Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği için Gaziantep'e gelen çocuklar için ilk eğlence programı Masal Park'ta yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 36 ülkenin çocuklarına seslenerek, 'Gelin güçlerimizi birleştirelim. O zaman daha çok masum ve mağdurlara ulaşırız' dedi.

İha
00:00 - 19/04/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:57 - 19/04/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Mağdurlar için güçlerimizi birleştirelim
Mağdurlar için güçlerimizi birleştirelim

Bu yıl 36. düzenlenen ve TRT yayınlanan Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Etkinliği kapsamında ilk eğlence programı Masal Park içinde başladı. Burada katılımcılara hitap eden Şahin, Gaziantep'in kahramanlık ve barış kenti olduğunu ifade ederek, 'Bizim şehrimizi herhangi bir şehir değil, barış hoşgörü ve kardeşlik şehridir. Bugün gözünüzdeki ışık ve masumiyet ile gazi şehrimizi aydınlatınız. Sizler bizim istikbalimiz ve istiklalimizsiniz. Gelecekte bu makamda ve dünyada karar alma makamında olacaksınız. Dünya için karar alırken mutlaka adaletli olun, barış ve sevgiyi seçin. Çünkü sizlere çok güveniyoruz. İnşallah sizler bizlerden çok daha bilgili donanımlı, dirençli olarak dünya barışını ve kardeşliğini güçlendireceksiniz' şeklinde konuştu.

SURİYELİ ÇOCUKLAR DA KATILDI

Şenlikte komşu ülke Suriyeli çocukların da bulunduğunu vurgulayan Başkan Şahin, 'Bugün aramızda Suriyeli çocuklar da var. Yarınlarda zulmün ve savaşların bitmesi için, acıları bitmesi için bütün dünyanın yapacağı işler var. Bugün daha 5 yaşına gelmeden temiz suya ulaşamayan, sağlık ve eğitim hizmeti alamayan çok çocuk var. Biz gücümüzü birleştirip daha yoksula, mağdura ulaşalım. Gücümüz birleştirirsek daha çok masum ve yardım bekleyen çocuklara, insanlara ulaşırız' ifadelerini kullandı.

EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLANACAKLAR

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise, bütün dünya çocuklarına Mustafa Kemal Atatürk'ün armağan ettiği Çocuk Bayramı'nın 94'cü yıl dönümünün sevincini yaşadıklarını söyledi. Asya, Afrika ve Avrupa'dan gelecek çocuklar ile bin 250 civarında çocuğun katılacağını belirten Ata, 36 ülkeden gelen çocukların Gaziantep'ten en iyi şekilde ağırlanacağını vurguladı.

ÇOCUKLAR BİRER ELÇİ OLACAK

Dünya çocuklarını Gaziantep'te doyasıya bir eğlence ve şenliğe davet eden Ata, yapılacak şenlikler ve kongrelerde çocuklara yönelik birçok faaliyetin olacağını açıkladı. Dünyada artan siyasi belirsizlik, savaş ve afetlere karşı hep birlikte dur diyebilmek için, çocuklara temiz bir dünya ve çevre bırakabilmek için mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti. Ata, 'Sevgili çocuklar sizler ülkelerinizde dünya barışı için birer elçi olacaksınız. Şimdi burada gönlünüzce eğlenip ülkenize döndüğünüzde ülkemizin ve şehrimizin tanıtımını yapmanızı istiyorum' diye konuştu.

10 yıl önce